Ma a MÁP, azaz a Magyar Állampapír hozamát vesszük górcső alá, azaz megtudhatod, hogy mennyit kamatozik a befektetésed, amennyiben ezt a módot választod.

Honnan tudjuk leggyorsabban?

A legegyszerűbben úgy lehet kiszámolni a Magyar Állampapír Plusz hozamát, hogy keresel a neten egy megbízható online kalkulátort. Ilyen például a kiszamolo.com-on található MÁP Plusz kalkulátor, ahol csak néhány számot kell megadnod, és már ki is tudod kalkulálni azt, hogy mennyit is kapsz majd kézhez, ha letelt az általad meghatározott idő.

Ehhez nincs szükséged másra, mint a befektetett összegre, a takarékoskodás időtartamára és arra, hogy az adott dátum kifizető napra esik-e. Amennyiben ez mind megvan, akkor pillanatok alatt megvan az eredmény. Ennek eredményeként láthatod, hogy mennyi lesz a végösszeg, mennyi a megtakarítás és persze a realizált kamat.

Milyen feltételei vannak és hogyan kell kiszámítani?

A MÁP Plusz egy fix, 5 éves periódusra vonatkozó ajánlat, de ettől függetlenül az első félév végén hozzáférhető a kérdéses összeg, valamint minden, a jegyzéstől számított 1 év elteltével.

Amennyiben nem szeretnél vele semmit kezdeni, akkor a pénz kamatozik tovább az alábbi módon. Ha a megfelelő időben veszed fel a befektetett pénzt, akkor a visszaváltás díjtalan. Amennyiben ez nem sikerül, akkor is csak 0,25 %-ról beszélünk.

A kalkulátor úgy van beállítva, hogy figyelembe veszi a sávokat és a kifizetési napokat egyaránt, így minden esetben elvégez minden szükséges műveletet.

A Magyar Állampapír Plusz sávos felosztása úgy néz ki, hogy a kamat:

az első félévben évi 3,5%
a második félévben évi 4,0%
2. évben évi 4,5%
3. évben évi 5,0%
4. évben évi 5,5%
5. évben évi 6,0%

Ezekkel kell dolgozni, amennyiben kíváncsi vagy a várható végösszegre. Mondjuk, ha 100.000 forintot fektetsz be 12 hónapra, akkor a végösszeg 103.785 forint lesz, azaz 1 év alatt 3785 forintot kamatozott a pénzed. Ha ugyanezt az összeget 60 hónapra, azaz 5 évre teszed be és nem nyúlsz hozzá, akkor a végén 127.350 forint üti a markodat. Ezt mind kézhez kapod, hiszen nincs díja a visszaváltásnak, így kijelenthetjük, hogy a pénzed 27,35%-ot kamatozott, azaz több, mint a negyedét kapod meg mellé.

Szerencsére nincs megkötve, hogy mennyi pénzt fektethetsz Magyar Állampapír Pluszba, így igazából tökéletesen rád van bízva az időtartam és az összeg is.

Felkeltette az érdeklődésed a Magyar Állampapír Plusz szolgáltatás? Úgy érzed, hasznos infókat találtál nálunk? Oszd meg másokkal is, hogy értesülhessenek ezekről a kiváló lehetőségekről!