Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

szerkesztés

Végre: beköltözött a belvárosba a Swappis ruhaforgó

Szerzők

  • Jász Annamária

2019. 08. 28. 13:21

Még márciusban írtunk a svéd modellre épülő használtruha-kereskedésről, ahol a régi holmijainkért cserébe féláron vásárolhatunk a készletből. Az ötlet szuper volt már akkor is, csak a lokáció volt kicsit problémás: Pesthidegkútra kellett kiautózni azoknak, akik éltek volna a lehetőséggel.

Mi is kiutaztunk a raktárként és boltként egyszerre működő Swappisba egy nagy, tömött ikeás szatyorral, aminek tartalmáért összesen 22500 Ft-ot kaptam. A megunt ruháim ennyit értek, ami annyira fellelkesített, hogy vásároltam is „újakat”. Maradt is egy szép összeg a számlámon, amit azóta sem használtam fel, annyira messze volt a bolt.

Augusztus 26-án viszont megnyitották belvárosi üzletüket a XIII. kerületben, a Raoul Wallenberg utca 1. szám alatt. Viszont október 1-ig ruhastop van, ami azt jelenti, hogy megunt cuccainkat egyelőre nem tudják befogadni, csak vásárolni tudunk teljes áron.

Fotó: Swappis Facebook

A ruhaforgó lényege, hogy hordható, jó minőségű használt női és férfi holmikat, kiegészítőket viszünk be, amelyeket pontoznak. Ezzel tagok leszünk, és az így létrejött összeg határán belül 50% kedvezménnyel vásárolhatunk a készletből.

Az újrahasznosításra épülő modellt Tünde, az alapító Svédországban ismerte meg, ahol elvégzett egy mesterképzést „Fenntartható fejlődésből” az Uppsalai Egyetemen, fél éves szakmai gyakorlatát a Sustainable Fashion Academy-n töltötte Stockholmban. Uppsalában alapította meg az első Swappist, de 2017-ben hazaköltöztek.

Hasonló tartalmak

Admin mode