Még márciusban írtunk a svéd modellre épülő használtruha-kereskedésről, ahol a régi holmijainkért cserébe féláron vásárolhatunk a készletből. Az ötlet szuper volt már akkor is, csak a lokáció volt kicsit problémás: Pesthidegkútra kellett kiautózni azoknak, akik éltek volna a lehetőséggel.

Mi is kiutaztunk a raktárként és boltként egyszerre működő Swappisba egy nagy, tömött ikeás szatyorral, aminek tartalmáért összesen 22500 Ft-ot kaptam. A megunt ruháim ennyit értek, ami annyira fellelkesített, hogy vásároltam is „újakat”. Maradt is egy szép összeg a számlámon, amit azóta sem használtam fel, annyira messze volt a bolt.

Augusztus 26-án viszont megnyitották belvárosi üzletüket a XIII. kerületben, a Raoul Wallenberg utca 1. szám alatt. Viszont október 1-ig ruhastop van, ami azt jelenti, hogy megunt cuccainkat egyelőre nem tudják befogadni, csak vásárolni tudunk teljes áron.

ruhaforgó lényege, hogy hordható, jó minőségű használt női és férfi holmikat, kiegészítőket viszünk be, amelyeket pontoznak. Ezzel tagok leszünk, és az így létrejött összeg határán belül 50% kedvezménnyel vásárolhatunk a készletből.

Az újrahasznosításra épülő modellt Tünde, az alapító Svédországban ismerte meg, ahol elvégzett egy mesterképzést „Fenntartható fejlődésből” az Uppsalai Egyetemen, fél éves szakmai gyakorlatát a Sustainable Fashion Academy-n töltötte Stockholmban. Uppsalában alapította meg az első Swappist, de 2017-ben hazaköltöztek.