Elkészült az 1-es villamos legújabb szakasza – az így már Óbudától egészen Kelenföldig tartó vonal legújabb, 1,7 km-es részén füvesített, fásított lett a pálya.

A 2017-ben indult munkálatok során az 1-es villamos újabb 1,7 kilométeres szakaszát építették ki, amelynek így az eddigi végállomása az Etele út/Fehérvári út helyett három megállóval odébb, a Kelenföld Vasútállomásra került.

Az 1-es villamos így Budapest második leghosszabb járata lett (a 41-es villamos után), az összesen 31 megállójával és 18,3 kilométerével. A villamosvonal az Óbudai Bécsi út/Vörösvári út kereszteződétől indulva a Hungária körgyűrűn keresztül éri el Kelenföldet, összekötve Dél-Pestet és Zuglót az itteni vasútállomással, a helyközi buszjáratokkal, a fővárosi kelenföldi buszjáratokkal, az M4-es metró és a budai fonódó hálózat 19-es és 49-es villamosjárataival is. 

Az új szakasz az Etele út közepén vezet, majd balra kanyarodva a Somogyi úton át az Etele téren épülő négyvágányos végállomásra érkezik. A pályaszakasz füvesített, néhol fásított, így zöldítve a forgalmas utat, és biztosítva azt, hogy senki nem hajt rá a sínekre a gyorsabb haladás céljából.