Bár indiai éttermekből nincs hiány a fővárosban, a Good Karma még közülük is ki tud emelkedni - ha másért nem is, "fast casual"-jellege miatt. De szerencsére a már ismert kulináris klasszikusokat kicsit a magyar ízlés irányába elvivő, friss és minőségi alapanyagokkal dolgozó konyha is kiemelkedő, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy itt tényleg tehetünk a karmánkért.

Jennifer Websterben egy amerikai útja során fogalmazódott meg, hogy a régóta dédelgetett gasztronómiai álma - egy saját hely, egészséges ételekkel - a tengerentúlon már divatos "fast casual"-rendszerben működne igazán. Ez annyit tesz, hogy a rendeléstől számítva percekben, és nem órákban mérhető az idő, amíg a kért fogás elénk kerül, de még sincs az az érzésünk, hogy egy gyorsétteremben vagyunk. Ehhez jött még a felismerés, hogy bár az indiai konyha világszerte nagy népszerűségnek örvend, egyetlen étteremlánc sem próbált még erre építeni. Miután találtak egy kiadó üzlethelyiséget a Lövőház utcában, minden adott volt a Good Karma megnyitásához.

Az étlap kialakításánál az ország gasztronómiája csak kiindulópontként szolgált; ahogy Jennifer fogalmazott, amit ők csinálnak, az "indiai konyha európai csavarral". Így például a fűszerezés nem olyan intenzív, mintha Delhiben lennénk, cserébe a kulináris merítés nem merül ki pár vegetáriánus opcióban. Ugyanis fontos volt számukra, hogy hozzájuk tényleg mindenki be tudjon térni, és egy nagyobb társaság tagjainak se kelljen kompromisszumot kötnie, ha itt akarnak étkezni; ennek megfelelően a húsmentes opciók mellett vannak csirkével és báránnyal készült, valamint glutén- és laktózmentes opciók is.

Rendeléskor a padthai wokbarokhoz hasonlóan választanunk kell egy alapot: basmati tálat (rizs csicseriborsó masalával és zöldségekkel), dosa rollt (hagyományos dél-indiai rizs-lencse palacsinta friss zöldségekkel töltve), roti wrapet (teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült lapos kenyér zöldségekkel) vagy salátát lime-os csicseriborsóval, gránátalma magvakkal és házi készítésű vinaigrette szósszal. Ezt kombinálhatjuk csirke tikkával (sült csirke joghurtos masala fűszerben pácolva, kétféle csatnival) (1990 forint), sült karfiol falatkákkal (1750 forint) vagy darált bárányhúsos kebabbal (2100 forint). Bár tapasztalatunk szerint már önmagukban ki tudnak váltani egy ebédet, a nagyétkűek kérhetnek mellé édesburgonya pogácsát (990 forint) vagy csicseriborsó masalát fűszerkeverékkel (600 forint).

Jenniferék mindent igyekeznek frissen, helyben készíteni, az alapanyagokat pedig különböző környékbeli termelőktől beszerezni, ami érződik is a kész fogásokon: minden üde és ízletes volt, amit kóstoltunk, ráadásul azt sem éreztük utána, hogy rá kellene pihenni az ebédre. De ha valaki mégis ettől tartana, vannak olyan előre csomagolt, inkább snacknek beillő opciók is, mint masala hummusz répával, uborkával és kaliforniai paprikával (690 forint), popadom friss kachumbar salsával (790 forint) vagy szezonális gyümölcsök ropogós granolával - amit kérhetünk görög (590 forint) és kókuszjoghurttal (690 forint). Mivel a legtöbb tétel tartalmaz chili chutney-t, vannak külön gyerekeknek készült opciók (csirke tikka zöldségekkel wrap-ban és tonhalas burgonyapogácsák rizzsel és salátával) is, amik mellé ajándék sütemény jár.

Fontos megemlíteni, hogy a névválasztás nem merül ki az eddig leírtakban: a megszokott kuponfüzetek helyett ők egy olyannal álltak elő, amibe tíz jócselekedetünket írhatjuk fel - akár csak annyit is, hogy kedvesek voltunk valakivel, vagy felszedtük a kollégánk után a szemetet; ha pedig betelt, az aktuális lehetőségek valamelyikére válthatjuk be a "jó karmánkat". Úgy tűnik, a csapat az élő példa arra, hogy jót tenni, jó ételeket főzni másoknak kifizetődő, mert pár hónap múlva már a második helyüket nyitják majd, immár a pesti oldalon.