A közelgő futószezonra tekintettel ingyenes önvédelmi oktatást szerveztek nőknek a XII. kerületben február 17-én és 24-én. A 12. kerületben a Városmajorban, a Gesztenyéskertben és a Normafánál is van futókör, de egész Budapestről lehet jelentkezni. A Pánikgomb mellett ez már a második jó ötlete a kerületnek a szabadban közlekedő és sportoló nők számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hegyvidéki Önkormányzat és a MoM Sport támogatásával 3 alkalmas, februári vasárnapokon tartandó önvédelmi oktatáson vehetnek részt az érdeklődők, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részvételt pedig az onvedelem@hegyvidek.hu e-mail címen kell jelezni. A kezdeményezést egy tavaly nagy sajtóvisszhangot kapott eset kapcsán indították, amikor Makai Viktória futónőt brutális támadás érte.

A hétfői sajtótájékoztatón az önkormányzat által fejlesztett Pánikgomb elnevezésű applikációt is bemutatták. Az ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás segítségével két gombnyomással tárcsázható a Hegyvidéki Rendészet segélyhívó száma, miközben az alkalmazás automatikusan megküldi a bejelentő aktuális tartózkodási helyének címét és GPS-pozícióját a rendészet, valamint a hívó által korábban beállított emberek számára. (További információ a www.hegyvidek.hu oldalon található.)