A nápolyi pizzák dömpingjében van, aki még tartja a római frontot: például a Pizzica, akik a Nagymező utca után most már az Egyetem téren is megtalálhatóak!

Öt éve nyitott meg a Nagymező utcában a Pizzica – és hiába lett azóta tele a város jobb és kevésbé jó nápolyi pizzázóval, a Pizzicát a maga roppanós tésztájú, könnyű, feltéteket strammul bíró, ollóval nyiszatolt római szeleteivel még mindig egyfajta kultusz övezi. Nem véletlenül – az olasz testvérpár a hibátlan pizzaszeleteken kívül hamisítatlan olasz hangulatot is varázsolt picinyke üzletébe a pesti Broadway-en.

A pizzarajongók nagy örömére pár napja pedig már a Pizzica Due-ben, az Egyetem téren is magunkévá tehetjük a város egyik legjobb ár-érték arányú pizzaszeleteit. A koncepció ugyanaz, mint a Nagymező utcában, négy különböző árkategóriából választhatunk, a focaccia 190, a pizza base 290, a pizza ricca 350, a pizza premium pedig 490 Ft-ért lehet a miénk szeletenként.

Hogy ezen belül milyen pizza van éppen a pultban, amikor beesünk az üzletbe, az a szerencsén múlik, 15 perces ottlétünk alatt prémium kategóriában volt krumplis-szarvasgombás, mortadellás, olasz szalámis, és buffala mozzarellás is, ami útközben ki is pörgött. Ezen kívül mindig találunk 2-3 fajta riccát, és egy féle base-t is.

Az Egyetem téri egység még kisebb, mint a Nagymező utcában, egyetlen asztalhoz tudunk leülni, illetve egy pult áll a rendelkezésünkre 4 székkel – nagy baráti pizzázásokra jelenleg nem alkalmas, de jó hír, hogy ha a téren esszük meg a kemecéből frissen kikapott szeleteinket, akkor bármikor visszamehetünk egy második, esetleg harmadik szeletért.