A Game Over? című újszerű dráma az eleve elrendeltetettség, a felülről irányítottság, a szabad akarat, a mindenkori útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet örökké aktuális témakörét dolgozza fel.

A Freak Fusion Cabaret a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti meg sötét humorral fűszerezve, varieté hangulatban. Céljuk, hogy színesítsék a hazai underground életet a cirkusz és más társművészetek fúziójával, és teret adjanak a kísérletezésnek és az alternatív cirkuszművészeteknek. Game Over? című előadásuk bemutatója január 10-én lesz, a MU Színházban.

Játék térrel és idővel. Keresés, kísérletezés, mindenki játszik. Természet ellenes, illetve természet feletti, vagy alatti körülmények között volnánk? A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a „kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel. A történetet Shakespeare Hamletjéből ismert két mellékszereplőről szól, akik a dráma főszereplőjévé válva kikerülnek a megszokott, természetes közegükből. Megmagyarázhatatlan folyamatok zajlanak. Hétköznapi tárgyak lényegülnek át, használatuk értelmetlenné válik vagy épp új értelmezést kapnak.

„A nap hosszú távon körülbelül ugyanannyiszor kel föl, mint ahányszor lenyugodott, és a pénz ugyanannyiszor fordul fejjel fölfelé mint írással. A valószínűség egy olyan tényező, ami csak természetes körülmények között működik.” – írják az esemény oldalán.

A szereplők egyre bizonytalanabbul bolyongva keresik a helyüket, az időbeliség teljesen megszűnik, nincs emlékezet, nincsenek tervek – így ballagnak a már évszázadokkal ezelőtt megénekelt, szükségszerű és elkerülhetetlen vesztükbe, ahogy valójában ezt mindnyájan tesszük.

https://vimeo.com/315399003