A Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész által életre hívott és szervezett irodalmi estek az elmúlt 9 évben óriási népszerűséget vívtak ki maguknak a fővárosban. A szalon megszűnésének híre teljesen váratlanul ért mindenkit, ráadásul óriási űrt hagyna maga után, de nem kell megijedni, a dolognak ezzel még nincs vége, csak egy új szakaszba lép a történet.

Mint egy villámcsapás, olyan váratlanul érte a bejelentés a főváros irodalomkedvelő polgárait: megszűnik a Hadik Irodalmi Szalon 9 év és 103 klubest után. Mindezt a két alapító, Juhász Anna irodalmár ás Bonta Gáspár építész jelentette be a közösségi oldalukon: „A Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész által 2010-ben alapított, Budapest egyik leglátogatottabb irodalmi műhelye, a Highlights of Hungary-díjas Hadik Irodalmi Szalon kilenc év és 103 est után, ezen a néven befejezi működését a Hadik Kávéházban. A Hadik Irodalmi Szalon és a Hadik Kávéház ezúton is kifejezik egymás iránti tiszteletüket és büszkék a közösen elért sikerekre! A folytatásról folyamatosan tájékoztatjuk a közönséget.
Köszönjük, hogy velünk voltak, velünk vannak!”

A szalon rajongótábora teljes joggal gyászol, még úgy is, hogy a rendezvénysorozatnak azért nincs vége, nevet és helyszínt vált. Előbbire már sor is került, nemes egyszerűséggel Juhász Anna Irodalmi Szalon lett belőle, az estek megszervezésére alkalmas intim teret pedig egyelőre még keresik.

Beszállt a fontos fővárosi irodalmi ügy megoldásába a frissen megválasztott újbudai önkormányzat is, amely leírta egyfelől, hogy személyes és koncepcionális nézetkülönbségek húzódnak a háttérben, másfelől pedig azt is, hogy minden segítséget megad annak érdekében, hogy minél hamarabb rendeződjön az irodalmi szalon sorsa.