Manapság egyre többen menekülnek a városi nyüzsgés elől kertvárosokba, és élvezik a természet adta szabadságot és nyugalmat. Azonban egy kertvárosi ház mit sem ér hozzá illő kert, terasz vagy hátsó udvar nélkül. A kert nem csak gazdasági és esztétikai szempontból elsődleges fontosságú, hanem számos aktivitás mellett a pihenés színtere is lehet.

Biztosan sokunk álmodozik arról minden hétfő reggel, hogy milyen jó is lenne elfogyasztani a reggeli kávét a szép és kényelmes kerti bútorokkal berendezett teraszon, miközben a természetből töltődve készül az előtte álló hétre. Ez a kép ön számára sem kell, hogy idegen legyen.

Hogyan dobhatja fel kertjét, teraszát?

Ha kert és terasz, akkor számos olyan kerti bútor és kiegészítő jöhet szóba, ami feldobhatja a kültéri rész képét. Hangulatvilágításért felelős lámpások, füzérek, gyertyák és égők, a teraszt díszítő virágok színes kaspókban, kerti grill, ami napos időben csalogat minden sütögetni vágyót. Azonban mindez csak kiegészítés, a terasz mit sem ér megfelelő ülőgarnitúra és hozzá illő asztal nélkül. Kifejezetten nagy figyelmet kell szentelnie a kerti ülőalkalmatosság kiválasztására, mivel ilyen jellegű bútorokat általában nem egy szezonra, hanem hosszú távra szeretne vásárolni.

Amennyiben szeretne még több információt megtudni a kerti bútorokról, hogy a legbölcsebb választást hozhassa meg, akkor látogasson el a BestMarkt weboldalára, ahol számos termék közül válogathat.

Mit kell figyelembe vennie vásárláskor?

Mindenekelőtt fontos meghatározni a bútor célját és az alkalmakat, amikor használni szeretné. Amennyiben egyedül él, és szeretne nyugodtan pihenni, olvasni, esetleg elfogyasztani reggelijét, akkor egy kisebb kerek asztal egy pár székkel elegendő lesz ön számára. Abban az esetben, ha nagy a család, vagy szereti áthívni barátait egy kerti partira, akkor mindenféleképpen egy nagyobb, akár L-alakú ülőgarnitúrában kell gondolkoznia, hosszabb, 6-8 személyes asztallal.

Választáskor lényeges megfontolnia azt is, hogy milyen a helyszín, ahová szeretné a bútort. Fedett? Esőtől védett? Esetleg, ha kint hagyja estére, akkor az állatok tönkretehetik? Tél idején el tudja tenni biztonságos helyre, hogy megőrizze épségben? A bútor anyaga sem másodlagos. Meg kell vizsgálnia, hogy mennyire strapabíró az anyag, tisztítható-e, valamint kényelmes-e, és megfelel-e rendeltetésének.

Árak tekintetében sem mindegy, hogy milyen célra szeretné használni. Amennyiben kerti partik rendezéséhez keresi a legmegfelelőbb bútort, akkor a műanyag bútorok a legmegfelelőbbek, mivel könnyűek és egyszerűen tisztíthatók. Ellene szóljon, hogy könnyebben törnek, azonban áruk alacsony, így ön sem lesz ideges, ha egy mámoros barátja alatt összeroskad a szék. A fából és rattanból készült bútorok is nagyon népszerűek strapabíró jellegüknek köszönhetően.