Számos olyan helyzet van, amikor kénytelenek vagyunk az ablakhoz, a terasz vagy éppen a bejárati ajtóhoz függönyt, reluxát vagy valamilyen belátás elleni megoldást alkalmazni. Ez a probléma nem csak akkor áll fenn, amikor lakásunk ablakai belső udvarra néznek. Senki sem szereti, ha az utcáról vagy a szemközti házból benéznek az otthonába, ahogy az sem kellemes, ha egy ronda tűzfalat kell néznünk. Önálló családi ház esetében is jelentkezhet a probléma, például amikor a szomszédos kert rendetlen vagy csak egyszerűen túl közel a szomszédság.

Fény igen, belátás nem
 
Költséghatékony megoldás, ha az üvegfelületeket részben vagy teljes egészében üvegfóliával fedjük be. Az üvegfóliák között statikus és ragacsos kivitellel is találkozhatunk, és mindegyik hathatós megoldást kínál be- és kilátás ellen.
A Fóliás Jucinál kapható ablakfóliák elnyelik a káros UV sugarakat: nem károsítják az emberi szervezetet és a szőnyegek, bútorok színe sem fakul a napsütés hatására. Típustól függetlenül az illesztések nem látszanak, még nagyobb üvegfelületen sem. Fényáteresztő képességük típustól függ. Az öntapadós ablakfóliánál három fő típust különböztetünk meg: a ragasztós, a statikus és a hővédő ablakfóliát.
 
Fólia típusok
 
Az öntapadó ablakfólia hátoldala ragasztós, és elsősorban olyan üvegfelületekre ajánlott, amelyek egyenetlenek, például domború felületűek. Növényi motívumokkal vagy geometriai mintázatokkal is rendelhető: semleges opálos és színes megoldások közül is választhatunk. A ragasztó nélküli vagy más néven statikus fólia, kifejezetten sík üvegre ajánlott.
Könnyedén felrakható, bármikor visszaszedhető és javítható. A fólia alól egyszerűen kiszorítjuk a vizet, és már fel is tapadt az üvegfelületre. Akár zuhanykabin oldalát is díszítheti. Az ablakfóliák egyik legkedveltebb típusa a hővédő fólia. Használatukkal hatékonyan védekezhetünk a nyári forróság és napsütés ellen. Ezeknél a típusoknál érdemes tesztelni, hogy az adott fólia mennyire sötétíti be a helyiséget.
 
Ablakfólia alkalmazása
 
Akár az árnyékolásra keresünk megoldást, akár a belátást szeretnénk megakadályozni, az öntapadós üvegfólia jó választásnak bizonyul. Vonzereje nemcsak az árában és a széles választékban rejlik, hanem sokrétű alkalmazási lehetőségeiben is. A fóliázáshoz nem kell külön mesterembert hívni, mi magunk is könnyedén elvégezhetjük a munkát.
Mivel a fóliákat csíkban is fel lehet tenni, ezért nem szükséges például a kertre nyíló teraszajtónkat teljes egészében befedni. Egyszerűen csak annyit és oda teszünk fel, amennyi feltétlenül szükséges. A fóliát tekercsben kapjuk, különféle méretekben rendelhetők, és szikével gyorsan és egyszerűen a kívánt méretre vághatók.