A XIII. kerület népszerű vietnami étterme a Szervita téren nyitotta meg új egységét az ázsiai konyha kedvelőinek legnagyobb örömére. Továbbra is pénztárcabarát árakon, szuper minőségben ehetünk náluk az új helyükön is, ki is próbáltuk!

2015-ben nyílt meg az Oriental Soup House (OSHO) Újlipótvárosban, a Balzac utcában, fő profiljában a levesekkel, és azóta is telt házzal üzemel.

Egy vietnami-francia testvérpár hozta létre a helyet, ahol az ételeket autentikus módon készítik el, például a hátszínt forrázzák és nem főzik (állítólag főzéskor nem omlós lesz, hanem megkeményedik). De aki nem kedveli a rózsaszínes kivitelt, jól átfőtt marhalábszárral is kérheti a pho levesét.

Mi is így tettünk szerdán, a nyitás után fél órával, amikor meglepő módon máris rengetegen felfedezték maguknak a levesezőt. Belépve hasonló kialakítás fogad minket, mint a Balzac utcában, a lampionok, asztalkák és székek, valamint a csempe külleme ugyanaz, de tágasabb és nagyobb befogadóképességű lett az új helyiség.

A mázas, mintás tálak helyett itt már új, az OSHO logójával ellátott edényekből szürcsölhettük a pho bo-t (kicsi: 1490, nagy: 1690 Ft), az oriental pho-t garnélarákkal, fürjtojással (kicsi: 1690, nagy: 2190 Ft), a csirkemelles, fafülgombás mién gá-t (kicsi: 1299, nagy: 1690 Ft) és a vegetáriánus Nem Saigon-t rizslapba tekert sült zöldségekkel. A belvárosi miliő ellenére sem drágult meg a kínálat, ugyanolyan áron és ugyanazokat a fogásokat kínálják a Szervita téren is.