A nagy múltú világzenei fesztivál 2015-ben egyszer már járt Budapesten, 2020-ban napra pontosan ugyanakkor, október 21-25. között rendezik meg. A konkrét programról és a fellépőkről egyelőre még nincsenek információk, de abban biztosak vagyunk, hogy különleges élményben lesz részünk, ami után senkinek sem lesz oka a panaszra.

2020-ban Budapest lesz a világzenei élet központja. Nemcsak az 5. Budapest Ritmo fesztiválra kerül majd sor, hanem pár héttel utána ismét a főváros lesz a helyszíne a legnagyobb és legnívósabb nemzetközi világzenei fesztiválnak, a WOMEX-nek is. A World Music Expo (ennek rövidítése a WOMEX) nem csupán izgalmas koncertek sora, hanem jóval több annál: egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia. A WOMEX minden fontosabb szereplőt összegyűjta a népzene és a világzene területéről, a világ közel száz országából. Lemezkiadók, koncert- és fesztiválszervezők, valamint előadók találkoznak itt egymással és a közönséggel, a rendezvény középpontjában pedig a különböző nemzetek zenei kultúrájának megismertetése áll.

A német alapítású fesztivál története egészen 1991-ig nyúlik vissza, ami eleinte a Berlini Függetlenség Napja rendezvénysorozat része volt, a WOMEX nevet 1994 óta viseli a fesztivál. Berlin mellett helyszín volt már többek között Brüsszel, Marseille, Stockholm, Koppenhága, Rotterdam, Sevilla és Santiago de Compostela is. A rendezés jogát pályázat útján lehet elnyerni. Budapest először 2015-ben nyerte el a megtisztelő feladatot, jövőre már a második WOMEX lesz a fővárosban, amit ezúttal is a Hangvető rendez meg, méghozzá a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként.