Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Idén is látványos óriáskijelzővé változik a Schönherz Kollégium

A Mátrix egy 17 éves múltra visszatekintő BME-s tradíció, a Schönherz QPA hagyományos eseménye. Az egyetemisták szeptember 29-én újra egy óriási képernyővé változtatják az Újbudán az Irinyi úton, a 4-es, 6-os villamosvonal mentén magasodó, 18 emeletes kollégiumot. A nézők a Rákóczi híd budai hídfőjénél figyelhetik a show-t.

A műsor során a kollégium villanykapcsolóit automatizálják, amihez átkábelezik a teljes épületet, és ezzel egy óriási, látványos kijelzőt hoznak létre, amelyen a kupán induló csapatok változatos, zenével vagy szöveggel ellátott animációi villódznak, tematikailag többnyire az egyetemi élethez kapcsolódva.

Az első Mátrix 2002-ben villant fel a Schönherz Kollégium falán, 2003-tól pedig már hangosítás is jár a show-hoz. Az abban az évben született Csernozjom tourist című animáció akkora sikert aratott, hogy azóta is levetítik minden évben.

Az óriáskijelző honlapja szerint a rendezvény szakmai hátterét a Simonyi Károly Szakkollégium és a Kollégiumi Számítástechnikai Kör biztosítja, az esemény szervezőit és helyszíni munkálatait pedig a Schönherz Qpa (villanykari napok) mindenkori rendezőgárdája látja el.

Hasonló tartalmak

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Neked ajánlott

A