A Budapest Projekt Galéria egy olyan kortárs képzőművészeti tér, ahol kreatív alkotók munkái és innovatív elképzéseik szélesítik a városról alkotott képünket, kérdőjelezik meg elképzeléseinket. Szeptember 24-én Dorkó Dániel fotográfus tart tárlatvezetést Kóbor képek című kiállításán.

A város egy klasszikus téma, amit modern, dinamikus feldolgozásban tár elénk a kiállítás. Kontrasztok, domináns fény-árnyék játék, az utca, úgy ahogy mi látjuk, lecsupaszítva. Dorkó Dániel analóg technikával készült fotói belső utazásra invitálják a nézőt. A Kóbor képek darabjain furcsa, idegen vagy éppen ismerős budapesti hangulatok elevenednek meg, melyek érzéseket, emlékeket ébresztenek a közönségben. Ugyanazt nézzük, mégis mást látunk: reflektálhatunk a látottakra, válaszokat, vagy még inkább újabb kérdések merülhetnek fel bennünk. A képek nem próbálják megmagyarázni a látottakat, nem foglalnak állást, csak sodródnak véget nem érően.

Dániel 2008 óta dolgozik szabadfoglalkozású portréfotósként. Az évek során számtalan magyar és külföldi magazinnak és vállalatnak készített felvételeket, és közel 25 országban dolgozott. Saját műtermében folyamatosan kísérletezik a világítással, beállításokkal, technikákkal.

A kiállítás analóg technikával készült, a filmek előhívását és a papírképek nagyítását is saját kezűleg végezte, ezzel is felelősséget vállalva a teljes alkotói folyamatért. Az általa tartott tárlatvezetés remek lehetőség a személyes találkozásra, kötetlen beszélgetésre, a kiállított fényképek közös felfedezésére és az alkotói folyamat megismerésére.

Időpont: 2019.09.24., kedd, 18:00 óra

Helyszín: Budapest Projekt Galéria, V. Kossuth Lajos u. 14-16.

Esemény: https://www.facebook.com/events/347156176168311/

A kiállítás a Városháza Kiadó gondozásában, a nagy presztízsű Csak képek sorozat részeként megjelenő fotóalbum bemutatásával egy időben kerül megrendezésre.