Slambuc, túrós csusza, mákos nudli, grízes tészta – a magyar konyha népszerű gyúrt-főtt tésztás receptjeinek dedikált konyhát nyit decemberben Jókuti András és a Costes.

Ha minden jól megy, decemberben nyitja meg kapuit a Nudli. A magyar főtt tésztákat fókuszba állító látványkonyhával kiegészített modern önkiszolgálót Jókuti András ötlete alapján, a Costes Csoport és Gerendai Károly valósítja meg. „A koncepció lényege, hogy egy nagyon magas minőségű friss, magyar tésztázót hozzunk létre. Utazásaim során azt vettem észre, hogy mindenhol a világon nagy becsben tartják a lokális tészaételeket – nálunk pedig ez valahogy egy gyermeki emlékké szelídült, de nagyon kevesen állnak neki otthon tésztát gyúrni, és éttermekben sem kapják meg azt az élményt. Ugyanakkor misszió ez a külföldiek felé is – a legtöbben úgy jönnek Magyarországra, hogy gulyást és lángost kóstolni kell, és ennyi. Szeretném, ha a Nudliban ők is találkoznának az autentikus – sokszor akár parasztos, rusztikus – magyar ízekkel kiváló minőségben. Értem ez alatt a tésztát és a többi alapanyagot – túrót, tejfölt, krumplit vagy éppen a mákot.” – tudtuk meg Jókutitól.

A tervek szerint a Nudli egy modern, félönkiszolgáló hely lesz, ahol látványkonyhában, üveg mögött készítik a gyúrt tésztákat, pultnál kell rendelni és fizetni, de kulturált és kényelmes körülmények között, asztaloknál ülve lehet elfogyasztani a felszolgát ételt. Az ígéretek szerint árakban sem szeretnének elszállni, megfizethető, akár gyakori ebéd árakat terveznek. A Nudli előzetes számítások szerint decemberben nyílik meg a Sas utca 6. szám alatt.