Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Akár te is vezényelheted a Budapesti Fesztiválzenekart!

Közös pályázatot hirdet amatőrök számára a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa, melynek négy győztese is vezényelheti a zenekart a februári Beethoven-maraton zárókoncertjén.

A karmesterpályázatra bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, de nem rendelkezik karmesteri, karvezetői és/vagy fúvóskarnagyi végzettséggel és nem vesz részt szakirányú képzésben. A pályázatot a Fesztiválzenekar karmestere, Fischer Iván felügyeli, a zsűri tagjai Cser Ádám karmester, Dubóczky Gergely (zsűrielnök) karmester és Vass András karmester. A nyerteseknek Ludwig van Beethoven 7. szimfóniájának mind a négy tételét le kell majd vezényelniük, a felkészülést zsűri tagjai fogják segíteni.

A zárókoncertre 2020. február 2-án kerül sor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, várhatóan telt ház, azaz 1400 ember előtt. Jelentkezni 2019. szeptember 30-ig lehet, a pályázatról bővebben ezen a linken olvashattok.

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Karácsonyi történetek az ünnepekre – 13+1 új mesekönyv gyerekeknek

Gyerekeknek szóló válogatásunkban idén megjelent karácsonyi könyveket: lapozókat, antológiát, regényeket válogattunk többféle korosztálynak.

Látnivalók és kultúra

Hamarosan elnyelheti a föld ezt a legendás pesti kastélyt

A Bogáti-Hajdú-villa a 19. század végén épült, a süppedős talaj miatt pedig a Loire-völgyi kastélyok mintájára ezt is lábazatra emelték.

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Látnivalók és kultúra

Téli fák közül kikandikáló paloták és villák – Sétaútvonalak békebeli környékeken

Nyolc sétaútvonalat ajánlunk, amelyek csodás épületek között, kertes, jó levegőjű helyen haladnak keresztül, hiszen a kopasz fák között most még jobban látszanak a házak.

Neked ajánlott

A