Augusztus 27. és 30. között egy konferenciával egybekötött kiállítás foglalkozik a múmiák titkaival, számos neves, világhíres szakértő érkezik a rendezvényre.

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeuma nemzetközi konferenciát szervez az Egészség és életmód az ókori Egyiptomban – Múmiák a középpontban címmel, amit egy kiállítás is kísér. A rendezvény alapja a Nephthys-projekt, ami nem más, mint a Magyar Természettudományi Múzeumban őrzött egyiptomi múmiák multidiszciplináris, vagyis több tudományterületet érintő kutatása.

A négynapos rendezvényen olyan nagynevű szaktekintélyek vesznek részt, mint Tutanhamon és Ötzi legnagyobb szakértője, Albert Zink, a lepra és a tébécé kutatásának úttörői, Helen D. Donoghue, David Minnikin és Andreas Nerlich, valamint Dario Piombino-Mascali a palermói múmiák avatott ismerője. Magyar részről Győry Hedvig, az ókori egyiptomi orvoslás hazai szakértője, Scheffer Krisztina orvostörténész, Szikossy Ildikó és Pap Ildikó, a váci múmiák kutatói, és Pálfi György, a fertőző megbetegedésekkel foglalkozó antropológus vesz részt a rendezvényen.