A Corvin Rajziskola harmadik alkalommal, szeptember 7-én rendezi meg titkos rajztúráját, az urbánus művészet hagyományteremtő felvonulását, az ArtPride SketchWalkot.

A közös rajzolással egybekötött fővárosi barangolást a rajziskola fiatal, dinamikus grafika szaktanára, Holló-Szabó Réka és Sipos Marica, az iskola igazgatója vezetik. Ezúttal Újbudán kalauzolnak végig, bemutatva a városrész vászonra kívánkozó részeit. A közösségi rajzolásos városi túra 4 órán át tart majd, és szeptember 7-én 15.00 órakor, a Gellért térről indul. A végállomás a Kosztolányi Dezső téren található Tranzit Art Café, ahova 19 órakor érkeznek meg a megfáradt, rajzos vándorok.

A túra egy-egy izgalmas vázlat kedvéért megáll majd a Bartók Béla úton, és felkanyarodik a Ménesi útra is, ahol festői homlokzatokat, elvarázsolt, belső udvarokat rajzolhat le minden vállalkozó szellemű grafikus a saját stílusában, szabadon, mégis szakértői segítséggel. A következő állomás a Bartoniek Géza lépcső, amit a Feneketlen-tó Frankfurt sétánya követ. A Kosztolányi Dezső téri Corvin Rajziskola (Corvin Fiók) aktuális kiállításának megtekintése után, zárásként, a rajzos túrázók még megörökíthetik a végállomás, a Tranzit Art Café retró hangulatú épületét.

A sétálókkal tart majd a rajziskola kedvenc modellje is, hogy folyamatos inspirációt nyújtson az amatőr grafikusoknak. A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a corvinrajziskola@gmail.com címen lehet megtenni.

  • A további részletekről az ArtPride SketchWalk 2019 rajzos városi túra eseményoldalán olvashattok.