A Woltról (avagy az ételkiszállítás Uberéről) már biztosan hallottatok; a szuper budapesti éttermeket összegyűjtő mobilapplikáción keresztül gyorsan és egyszerűen lehet rendelni, az étel állapotát és a futárt pedig végig nyomon tudjuk követni. Az viszont számunkra is új információ volt, hogy közterületre is kiszállítanak, ráadásul egész nyáron ingyen, így fogtuk magunkat a szerkesztőség pár tagjával, leterítettük a „kockás plédet” a Margitszigeten, és kipróbáltuk.

Képzeljétek el, hogy a Margitszigeten, a Hajógyári-szigeten, a Városligetben vagy épp a Városmajorban ücsörögtök a barátokkal, már elfogytak a ropik és az egy üveg bor, amit naivan hoztatok. Milyen jólesne, ha el se kéne mozdulni a tuti piknik spotról, hanem helyette oda kérhetnétek bármit, amihez kedvetek támad, legyen az egy falafeltál a Hummus barból, egy saláta a Fruccolából, egy burrito vagy nachos tál a Gringos Amigosból vagy egy pizza. Mellé talán rendelnétek még frissen csapolt sört, egy üveg bort, egy sajttortát vagy ice popot.

Az a szuper hír, hogy erre létezik egy kiépített rendszer. A Wolt mobilapplikációján keresztül (amit korábban részletesen is bemutattunk) ugyanolyan könnyen kérhetünk  ételkiszállítást a fentebb említett (és egyéb) parkos helyekre, mint a belvárosi irodánkba. A teendőnk csak annyi, hogy a rendelés feladásánál a térképen megjelenő pint arra a pontra húzzuk manuálisan, ahol éppen tartózkodunk. Ha akarjuk, kommentet is hagyhatunk, ami alapján a futár könnyebben megtalál bennünket.

A szerkesztőség pár tagjával mi magunk is kipróbáltuk ezt az opciót, és ennek eredményeképp egy igen klassz kis pikniket rittyentettünk a Margitsziget zöldjén. A Good Karmából, A Séf Utcájából, a Pizza Dell'Artéból és a Vapianóból rendeltünk, csupa olyan helyről, amit amúgy is nagyon szeretünk.

Azt tapasztaltuk, hogy a rendszer nagyon jól működik; gyorsan és pontosan érkezett meg minden. És mellé úgy tűnik, a Wolt kifejezetten pártolja a budapestiek nyári piknikeit: augusztus végéig eltekintenek a kiszállítási díjtól, ha közterületre (és közterületről!) rendelünk.

Bővebb információt a Woltról ITT találtok.