Tizenhárom magyar tervező mutatkozhatott be a Milánói Design Héten, a Magyar Divat & Design Ügynökség közbenjárásával. A hazai alkotások díszes szakmai közönség előtt bizonyítottak, hiszen az olasz város április 9. és 14. között a nemzetközi design szakma központjaként működött, a Salone Internazionale del Mobile szakkiállításnak, illetve a Fuorisalone eseménysorozatnak köszönhetően.

Hazai tervezőink nem mindennapi lehetőséget kaptak a rendezvénytől, hiszen a magyar design eddig nem mutatkozhatott be ilyen volumenű, kollektív kiállítással a nemzetközi színtéren. Az installációt ráadásul egy központi helyszínen, a Brera kerület óvárosi bérházában tették közzé, ahol olyan világhírű designstúdiók állítottak még ki, mint a Dimore Studio, Boffi és De Padova, valamint a Salvatori. A magyar designtárgyak remekül szerepeltek, szakmai körökben és laikusok között egyaránt sikert arattak.

„Mind a nemzetközi szakemberek, mind az újságírók kiemelték, hogy a magyar termékek kreatívak és sokszínűek, letisztultságuknak köszönhetően megállják a helyüket az olasz és nemzetközi piacokon is” – tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője. Az MDDÜ hosszútávú tervei között szerepel, hogy a magyar tervezőket eljuttassák a világ élvonalába, egységesen kommunikálva a hazai design karakteres jegyeit. A Milánói Design Héten történt debütálás fontos lépés volt e célkitűzés felé.

Kiállított designerek: ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási EdinaBrinkus Design (Brinkus Kata), Bokor GyöngyiCODO (Kodolányi Gábor), Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), Hannabi Sofa (Rácz Anikó), Biela Collection (Kerékgyártó András), Knetik DóraKOMONKA Textile (Kovács Móni), Polyunomi (Lakatos Ábel), POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence), STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).