Ha eddig csak messziről, félősen figyelted az ügyes srácokat, akik a street workout eszközökön egyensúlyoztak, eljött a te időd. 18 állomásos, személyre szabott tanácsadással kísért, ingyenes edzéssorozat indult a szabadtéri kondiparkokban a Budapest 2019 Európa Sportfőváros szervezésében.

Június 8-ig minden szombaton profi edzők várják a saját testsúlyos edzések iránt érdeklődőket a street workout parkokban, egyidejűleg két különböző kerületben. A kezdeményezés mellé három olyan edző állt, akik évek óta foglalkoznak a saját testsúlyos edzések népszerűsítésével: Szarka Ákos világbajnoki bronzérmes street workout versenyző, a Bartendaz magyarországi csapatának alapítója, Radányi Norbert és Nagy Dániel Animal Flow instruktorok.

Ők hárman nyitották meg a tréningsorozatot április 13-án a Margitszigeten. A segítségükkel az érdeklődők óránkénti váltásban, alapos bemelegítés, információátadás után személyre szabott tanácsadás mellett ismerkedhettek az eszközökkel, edzéstechnikákkal, a szabályos mozgáskoreográfiákkal és a mindezekhez nélkülözhetetlen helyes légzéstechnikával.

Hasonló programpontok várnak azokra, akik a következő szombatokon ellátogatnak a kampányban megnevezett street workout parkokba. Április 20-án például a Tabánban és a XVII. kerületi Kaszáló utcában, utána következő héten a XV. kerületi Száraznád utcai és XXI. kerület Simon Bolivár sétányon lévő kondiparkban lesz edzés. További részletek ide kattintva érhetőek el.