A hazai legjobb konyhák, éttermek és séfek mellett idén is több neves nemzetközi gasztronómiai szakértő lesz jelen a Millenárison, ahol ezúttal a paprika, a sercli és a sör háromszög mentén haladhat a kóstolás.

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik a május 16-19. között tartott OTP Bank Gourmet Fesztiválon – hagyományosan a Millenárison –, ahol kilencedik alkalommal találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók. A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt a séfeknek: idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, amelyekből ihletet meríthetnek a kiállítók, amelynek köszönhetően minden évben izgalmas kísérleteknek lehetünk tanúi: a több mint 50 étterem állandó kínálatai bemutatása mellett olyan fogásokkal is szolgál majd, melyeket külön erre a rendezvényre állítanak össze.

A sercli – mint egyik alkotóelem – megjelenésével a szervezők a hulladékmentes főzésre kívánják felhívni a figyelmet, a paprika igazi hungarikum, a sör pedig megjelenhet ugyanúgy  pácok, raguk, szószok alapanyagaként, de magában is, ugyanis a belga és cseh klasszikusok mellett a legjobb hazai kisüzemi sörök is csapra kerülnek majd. Több neves hazai és külföldi séf ad exkluzív vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan feldolgozott alapanyagát hozzák a Millenárisra.

A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett Ferrari is, a híres champagne-hoz a Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina főz egy megismételhetetlen ebédmenüt. A színpadon mutatkozik be az albán Bledar Kola, aki a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Nomában gyűjtött inspirációt ahhoz, hogy hazája egyszerre balkáni és mediterrán hagyományait újraértelmezze, és ott lesz Max Stiegl is, aki a Fertő-tó melletti éttermében újítja meg Burgenland konyháját belsőségekkel és gőzgombócokkal. Az egy érintéssel is működő kártyák mellett pedig már okostelefonunkkal is fizethetünk az eseményen.