Egy öröklött, különös jogviszony miatt a színház színpada közös a szomszédos ingatlannal, amelyet elbontottak, így el kell költöztetni egyes előadásokat. De szerencsére az abszurd helyzet csak átmeneti, erre az évadra szól.

A Radnóti Színház a Paulay Ede utca 52. szám alatti ingatlannal több mint húsz éve él társbérletben egy örökölt jogviszony miatt. A színpad egy része a szomszédos épülethez tartozik, és a díszletszállítás is ezen az épületen keresztül történik. A szomszéd ház bontása és építése a színház működését is befolyásolta: a színpad kisebb lett, a hátsó felét le kellett falazni. Csak a kisebb, kevesebb díszletet igénylő előadásokat tartják meg az eredeti Nagymező utcai helyszínen, az új bemutatókból négyet erre a szűkített színpadra kellett megálmodni. A nagyobb színpadot igénylő repertoár-előadásokat vendéghelyen játsszák, a Magyar Színházban, az Ódry Színpadon, a Radnóti Keres Emil próbatermében és a Stefánia Palotában, egy új premiert pedig a Tesla Loft termében mutatnak be. Az új ingatlan megépülésével a helyzet rendeződni fog.

„Elhagyjuk a komfortzónánkat, kockacukornyi színházunkat, de nem költözünk, csak „tájolunk” Budapesten és vidéken is. Folyamatosan mozgásban leszünk, és elmozdulásunkkal körberajzolunk egy zónát Budapesten, amelynek a pontjait a Radnóti szellemisége is összeköti” – írják a közleményükben.

Stílusosan ez idei az évad a deszkákról szól, „a felszedettekről, a megmaradtakról és a vendéghelyek deszkáiról”, és a téma köré egy egynapos kiállítást is rendeztek Átváltozások deszkára címmel a Lengyel Intézetben a Színházak Éjszakáján. Színészek, művészek, dolgozók és mindazok, akiknek köze van/volt a Radnótihoz, festettek, alkottak a részben felszedett színpaddeszkákra. A Radnóti színészeiről Dobos Tamás készített erre az évadra színészportrékat,fotóit egy speciális eljárással a színpaddeszkáinkra nyomtatták rá. A művészi fotográfiák bekerültek a Radnóti Magazinba is.