A vendéglátós tapasztalat adott volt, a szóban forgó étel budapesti adaptációjának ötlete egy tengerentúli utazás után fogalmazódott meg. Adott egy sós, tölcsér formájú waffel, amibe az USÁ-ban hús és szósz kerül. A Tölcsibe annyiban reformálta mindezt, hogy salsák, zöldségek is dukálnak hozzá, hogy komplett legyen az élmény. Megkóstoltuk.

A tölcséres csirkeételek egy régi, kevésbé sikeres koncepció helyére költöztek a Wesselényi utca-Nyár utca sarkához közeli üzlethelyiségbe. Gyorsan történt minden: az ötletgazdák egy amerikai utazáson kóstolták először a waffel street foodot. A poén az egészben, hogy nem is különösebben tetszett nekik, mivel a tészta édes volt, a töltelék viszont húsos. Aztán továbbgondolták, és arra jutottak, hogy sós tésztával és a hús mellett ötletes ízkombinációkkal jól működhet a dolog, és Budapesten el is férne a megszokott, pizza-gyros-palacsinta alkotta street food trió mellett.

Megtalálták a frekventált helyen lévő üzlethelyiséget, és el is kezdődtek a kísérletezések. A csirkehús íróban pácolódik, ezután kap fűszeres bundát és sül ki olajban. Ötféle tölcsérrel indultak el körülbelül két hete, a variáció azonban végtelen, csakúgy, mint az édes waffeleknél. Nem kell tőle tartani, hogy megunják a vendégek, mert még legalább 30-féle ízkombó receptjét jegyezték le.

Ha erre járunk, őszinte vendéglátásra készüljünk: a tulajdonosok nem akarják belénk beszélni, hogy ez micsoda truváj, hogy ők az elsők a bolygón, akik ezzel foglalkoznak, vagy hogy mindenki vacsorázzon a Tölcsibében egy bisztrókonyha helyett. Azt szeretnék csupán, hogy aki megéhezik, próbálja ki és lakjon jól. Jelmondatuk, a "20 centi, fullra töltve!" is erre utal: kiadós harapnivalót árulnak.

Találunk klasszikus BBQ szószos, coleslaw salátával bélelt és kapros-ranch öntetes verziókat, de minket első körben két változat fogott meg: a mediterrán salsás (1290 forint), ami korianderes, enyhén csípős salsával, uborkával, lilahagymával kiegészített csirkemellfalatokat takar. Nem szenvedett hiányt se hagymában, se uborkában, és csípett is kicsit. Fatálcán érkezik, papírba csavarva - ezt  hámozzuk mindig lejjebb evés közben, mert egyébként a végén rendesen csöpög az alkotmány. Ha kedvünk úgy tartja, sültkrumplit vagy nachost is kérhetünk mellé, de szerintünk elég laktató maga a töltött tölcsér is.

A jalapeno-cheddar (1290 forint) verziót is megkóstoltuk, ami a Tölcsibések szerint az az igazi éjszakai snack, amit akár erősen besörözve is jó fogyasztani. Szó, mi szó, hajaz a komfortfoodként sörkorcsolyának kínált nacho-sajt-jalapeno egybesütésre, csak itt éppen dukál hozzá a panírozott csirkefalat is.

Az ételekhez a szokásos üdítők mellett házi dinnyés és málnás frissítő is érkezhet, ha nem azonnal csapolt sört rendelnénk mellé. A forgalmasabb estéken (csütörtök-péntek-szombat) éjjel 02:00-ig várják a megfáradt, éhes tömeget a bulinegyedből.