Lezárultak a felújítási munkálatok az Orczy-parkban, amit szombaton egy ingyenes családi nap keretein belül meg is ünnepelhetünk. Azon túl pedig, hogy este meghallgathatjuk Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjét, fényfestést nézhetünk, egész nap vásári játékokkal játszhatunk és nyereményekre pályázhatunk, az elsők között járhatjuk be a kivirult területet, amin új játszóterek, sportpályák is létesültek.

26 hektárnyi területével nem is csoda, hogy Belső-Budapest egyik legnagyobb zöldfelületének nevezik az Orczy-parkot. A Klinikák és a Nagyvárad téri metrómegálló közötti terep réges régen (az 1780-as években) még vadászterület volt, majd a város egyik legszebb angolkertje lett, de katonai gyakorlótérként is működött, sőt még cirkusz is tanyázott itt. Aztán 2017 tavaszán – a Ludovika Nemzeti Közszolgálati Egyetem Campusának kialakításával együtt – elkezdték felújítani, aminek a teljes eredményét most nézhetjük meg.

A frissen átadott parkban 850 új fát ültettek, kicserélték a teljes közműrendszert, kitisztították a tó medrét és a parti védműveket is újraépítették, valamint öntözőberendezéssel és térkivilágítással is ellátták a területet. Új közösségi tereket alakítottak ki: megújult a játszótér (kapott menő csúszdás kompexumot falmászós résszel), a tóparti Csónakda, lettek új ülőalkalmatosságok és ivókutak is létesültek. De modernizált környezetbe jöhetünk futni és sportolni is – vannak hozzá új külsőbe bújt sportpályák, szabadtéri kondigépek és időmérővel ellátott futópálya.

Április 7-én pedig piknikhangulat, játékok, food truckok és 3 színpad is kiegészíti majd a díszletet: a megújulás apropóján egy ingyenes családi napba csatlakozhatunk be. A kifejezetten gyerekbarát eseményben koncertektől és hintalovazástól kezdve, célbadobásokon és sportvetélkedőkön át csónakázásig és kvízversenyekig többféle téren próbálhatjuk ki magunkat.

A Nagyréten ugrálóvárakat állítanak fel, bohóc hajtogat majd lufifigurákat, az NKE pedig többek között kutyás bemutatót tart, de ugyanitt sporteszközöket is bérelhetünk vagy körbejárhatjuk a Ludovika Egyetemi Campus épületeit. A Szabadidőparkban a sportté lesz a főszerep: sportvetélkedők, sportbemutatók zajlanak majd itt, de érdemes plédet is csomagolni a piknikezéshez.

Az egyik legizgalmasabb programpontra az esti órákban lehet számítani: a Campus téren 8 és 10 óra között  zenei aláfestéssel borulnak majd színes fénybe a fák, és egy 5 perces műsor után mint egy varázserdőbe sétálhatunk be közéjük.