Karl Ove Knausgård norvég írót, aki hazájában is az eladási rekordokat döntögeti, végtelenül személyes hangvételű, hatkötetes életrajzi regénysorozata tette világhíressé. Az április 25. és 28. közötti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként idén tavasszal Budapestre érkezik.

Az elmúlt években a könyvfesztivál eddigi díszvendégeiként nem kisebb nevek és nemzetközi sztárok fordultak meg Budapesten, mint Jonathan Franzen, Michel Houellebecq, vagy a Nobel-díjasok közül a német Günter Grass és a perui Mario Vargas Llosa. 2019-ben pedig az egyik leghíresebb kortárs norvég író, Karl Ove Knausgård lesz a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, derült ki  a Magvető Facebook oldaláról.

A most ötvenéves író szövegének igazi varázsát a sodró, asszociatív gondolatfolyamok, és a végletekig személyes és őszinte hangnem adja. Knausgård 2009 óta publikált, hatkötetes életrajzi ihletésű Harcom regényciklusának első három kötete, a Halál, Szerelem és Játék már olvasható magyarul is a Magvető kiadásában, a negyedik, Élet című kötet fordítása pedig éppen a könyvhéten fog megjelenni.