„Nem árulunk lábujjközi papucsot, férfi atlétát, bemelegitőt, gatyát, nincsen selyem susogós, nem árulunk pongyolát! Más irányba toljuk a gondolát!” Ez nem egy elfeledett CPg-dal refrénje, hanem Budapest egyik legextravangásabb turkálójának a hitvallása, ahol a The Misfits-póló ugyanannyira a kínálat része, mint a Martens bakancs, vagy a csak UV-fényben látszódó mintával díszitett Adidas pulóver. A Gihádalifttel kapcsolatban abszolút helyénvalónak tűnik a mondás, hogy itt nem csak minden van, hanem minden is.

Budapesten az elmúlt pár évben alaposan megszaporodtak a turkálók és használtruhaboltok, viszont közülük kevés tudott igazán újat mutatni a vintage bőrdzsekik és használt Converse-ek halmain kívül. Kevés helynek van olyan markáns egyénisége és sajátos kínálata, mint például az Antifactory-nak, de az Üllői úton található Gihádalift mindenképp egy közülük. De ezt már az LSD-be mártott, UV-fényes berendezés és a kék punktaréjáról azonnal felismerhető Igar Csaba megpillantásánál sejtjük.

Csaba (becenevén Gigi) eleinte internetes vásárlásokból szedte össze az akkor még a Síp utcában található hely kezdőkészletét. A hely neve egyébként a sikeres turkálóláncból és Csaba becenevéből állt össze annak idején.

Azóta már a harmadik helyüket lakták be, a készlet pedig már nem csak a Vateráról, hanem lomtalanításokról is érkezik, sőt, sok dolgot ők maguk készítenek. Például a "saját házi zenekaruk", az Atomic Playboyz énekese, Norbi Ramone.

De hiba lenne elkönyvelni egy punkturkálónak a Gihádát, mert annál sokkal több dolgot lehet itt találni: inkább a pszichedelikus-goa szubkultúra felé mutató batikolt-buggyos ruhákat, a hippiszubkultúra alapkellékeit vagy futurisztikusabb-cyberpunkosabb kiegészítőket. Sőt, akadnak még Gucci táskák is, de érezhető, hogy ahhoz már kevésbé szívesen nyúl.

Az árakat illetően pedig semmi sincs kőbe vésve – ha tényleg hozzánk illik az adott darab, nyomott áron is a miénk lehet. Gigi ugyanis többször hangsúlyozta, hogy semmit sem utál jobban, mintha nem megfelelő személyhez kerül egy-egy darab. Így akkor nincs az a pénz, amiért megválna tőle.