Vidák Zsolt grafikái színesek, humorosak és remekül bemutatják a főváros épületeinek részletgazdagságát. Az Ankert-palotára fókuszáló új munkájában szintén megtaláljuk az űrhajóst, a medvét és Hitchcockot.

Vidák Zsolt grafikáiról már többször írtunk, hiszen sokszor szorosan Budapesttel foglalkozik, annak minden apró részletével, és színesen emel ki egy-egy helyszínt vagy témát a fővárosi életből.

Zsolt ezúttal öt héten át dolgozott ezzel az anyaggal, most az Anker-palota és környéke kapott helyet a rajzon, amerre ő is nap mint nap közlekedik. Ahogy megszokhattuk, ez a kép is tele van részletekkel, gegekkel és elrejtett, böngészendő figurákkal, itt is megtaláljuk az űrhajóst, a medvét és Hitchcockot is.

A 20. század elején épült házat nem volt egyszerű kidolgoznia Zsoltnak, monumentalitása és összetettsége miatt, így nem minden részlet azonos az eredetivel. A rajzokon látható még az Anker-palota jobbján található Madách-ház, ami szintén Zsolt egyik kedvenc épületegyüttese. Az összes illusztráció itt található.

A kép két legfontosabb "összetevője" Zsolt szerint a népes embertömeg és a forgalom, ami minden reggel elmaradhatatlan ezen a környéken. De az elengedhetetlen budapesti "kellékek" is ott vannak, mint a fák, a hirdetőoszlopok, a taxik, a fényreklámok, óriásplakátok, buszok, villamosok, mindez humorral és sok-sok színnel.