Régóta beszél Budapest a hírhedt Lánchíd-rehabilitációról, hiszen a hírek arról szóltak, hogy három évre megbénul a város azon része. Szerencsére a tervezett idő feleződik, hiszen egyszerre újítják fel a Váralagúttal. Így 16 hónapos építkezésre kell számítani.

Az MTI értesülése szerint merőben megváltozik a Lánchíd és a Budai Váralagút felújítási terve. A fővárosi önkormányzat legfeljebb 18 hónapig tartó forgalomkorlátozás mellett kívánja megvalósítani a város emblematikus hídjának rekonstrukcióját. Ez éppen a fele annak a 3 éves tervezetnek, mellyel ezeddig a városlakók idegeit borzolták.

A testület nyáron arról döntött, hogy a környéket egy ütemben újítsák fel, ne pedig egymás után haladva foglalkozzanak a híddal, alagúttal és a Clark Ádám térrel. Tarlós István az új tervet szem előtt tartva többletforrás szerzésének érdekében egyeztetést kezdeményezett a kormánnyal, mely eredményeképp 2018. szeptember végén az addigi 16 milliárd 366 millió forintot további 7 milliárddal toldották meg.

Az Index cikkéből kiderül, hogy a hídfők körüli erkélyek és a gyalogosjárdák körülbelük 80 centiméterrel szélesednek majd, ezzel komfortosabbá téve a lánchidas sétákat. Hogy az oroszlánok "hogy élik majd meg" a 2019-ben kezdődő felújítást, azt nem tudni, de, ha kiszélesítik a hidat, minden bizonnyal ők sem maradnak régi őrhelyükön.