Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Egy hónapon át autósmoziként működik majd az Árkád tetőterasza

Augusztus 2. és szeptember 2. között mozizni mehetünk majd a bevásárlóközpont tetőteraszára, minden héten más tematika mentén vetítik a filmeket a szervezők.

Tavaly csak három napon át zajlott a tetőmozizás, de idén nyáron már egy egész hónapig járhatunk fel a pláza tetejére az autónkkal együtt, ha filmezni akarunk. A vetítések minden este 8-kor kezdődnek majd. Az első héten a könnyedebb filmek lesznek soron, a második héten a fantasy filmek rajongói válthatnak majd jegyet, majd Leonardo DiCaprio mozijai vetítik következnek, azután a vígjátékok és a klasszikusok zárják a sort.

Megnézhetjük a Grease-t, a Dirty Dancinget, az Avatart, a Mátrixot, a Keresztapát és a Ponyvaregényt is. Két esetben a nézők döntheti el, melyik filmet szeretnék megnézni. Augusztus 16-án Leonardo DiCaprioViharszigete és A part között választhatnak, 25-én pedig a Diszkópatkányok és a Ted versenyez majd egymással. A belépő ára 5.100 Ft lesz autónként, ebben benne van 2X1 liter popcorn és 2X0,5 l üdítő), valamint egy 5000 forintos vásárlási utalvány is.

A teljes filmlistátitt nézhetitek meg.

Hasonló tartalmak

Kultúra

it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Kultúra

Páratlan párok 3. szezon

Bősze Ádám zenetörténész, író, szerkesztő és László Ferenc történész, kritikus Páratlan párok c. előadássorozata harmadik évadának minden egyes estéjén hajdani kortársak kerülnek majd egymás mellé: egy nagy zeneszerző és egy koronás fő vagy jeles államférfiú. Csupa olyan kiemelkedő személyiség tehát, aki meghatározója és főszereplője volt a maga korának, a művészet világában, illetve a politika- és hadtörténet közegében. Kézenfekvő vagy épp meglepő párosítások, amelyek láttán rendre felmerülhet bennünk a kérdés: voltaképpen melyikük élt a másik korában? Február 27-én Joseph Haydn és Mária Terézia lesz a középpontban.

Kultúra

Filmszerész filmklub extra: Kálmán-nap

A Kálmán-napot március 7-én nézhetjük meg a Filmszerész filmklub keretén belül, és a vetítés után Hajdu Szabolcsot is köszönthetjük.

Kultúra

Határ Attila, Horváth Roland, Nagy Marcell: Torzult pillanat

A XXI. század esztétikáját és képekhez való viszonyát leginkább az érintőképernyő változtatta meg, amely fénylő simaságával a szépség új definícióját hozta. A szépség nem fenséges többé, pusztán szemet gyönyörködtetően problémátlan, sima és kizárólag pozitív érzéseket közvetít. A fenti gondolatok Byung-Chul Han A szép megmentése című művéből származnak és ellentétesen bár, de szorosan kapcsolódnak a Resident Art Torzult pillanat kiállításához.

Neked ajánlott

A