Budapesti gasztroforradalom, kiemelkedő séfek, a Kelet és a Nyugat hatásaiból egyedi hangulatot kovácsoló főváros kultúrája és éjszakai élete: többek között ezekről ír a Vice.

A Magyar Turisztika Ügynökséggel együttműködve a Vice megpróbálta megragadniBudapest hangulatát, és ellátogatni a „legfővárosibb” helyekre. A magazin videójában Laura Jackson Londonból repült Budapestre, hogy megtapasztalja, milyen a budapesti életérzés és a gasztronómia.

A magazin kisfilm alatti cikke pedig a fürdőkön, kávéházakon, magyaros ételeken kívül kitér Budapest kulturális és művészeti életére is, ahol bőven megfér egymás mellett az undergorund technó és számos galéria is.

Ők is úgy ítélik meg, hogy Budapest Keletről és Nyugatról is hozott hatásai keverednek a fővárosi létben, éppen ez teszi egyedivé a fővárost. Az írás kitér a magyar fesztiváléletre, megemlíti az A38 hajót, az Akváriumot, kiemeli a Müpát, az Opus jazzklubot és a Corvin tetőteraszát is. A berlini klubokhoz hasonlítja a Fogast és a Larmot, és kiemeli a Toldi mozit is, ahol a vetítések végeztével a hely buliknak ad otthon éjszakánként. A Duna-parti helyek közül a Pontoont és a Várkert Bazárt is megemlítik.

A másik írás pedig a budapesti gasztroforradalomról értekezik, a gulyáson túlnőtt magyar konyha a fiatal séfek kreativitásának köszönhető, akik érzékenyítették a budapesti gasztronómiát, és a régi receptek ihletésével új fogásokat hoztak létre - állítják. A Vice ír az első magyar kétcsillagos étterem, az Onyx szerepéről, de megemlíti a Konyhakört is, kitér az Escára, a Cupákosra és a Kishusom kolbászaira, de számba veszi a több évtizeddel korábbi érából itt maradt helyeket, mint a Kádár étkezde, a Bambi vagy a Róma ételbár, de kiemeli a valódi nápolyi pizza és az ázsiai konyha jelentős térnyerését is a fővárosban.