A fiatalon elhunyt énekesnő – aki dolgozott többek közt Zoohackerrel, Barabás Lőrinccel, a Random Trippel és a Punnany Massiffal is – emlékére felavattak egy padot Normafán. A megemlékezés során kiderült: gyakran üldögélt ott, inspirációt gyűjtve, így úgy gondolták, hogy ez lesz a megfelelő helyszín. Fábián Juli mindössze harminchét éves volt, mikor a rák elragadta, de utolsó percéig küzdött ellene és hitt a gyógyulásában.

Az emlékpad pontos helye a Normafa Rétestől a fehér kavicsos sétányon az Anna-rét felé tovább indulva, alig pár percnyire, a következő elágazásnál megtalálható. „Juli imádott a természetben nagy sétákat tenni, töltekezni, inspirálódni” - írják a kezdeményezés mögött állók az esemény Facebook-oldalán.
„Egyik kedvenc sétahelye a Normafa volt, így nem volt kérdés, hogy az emlékpad, amellyel rá emlékezünk, itt kerüljön felavatásra.”

Az énekesnő tragikusan fiatalon hunyt el 2017. december 16-án, hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után. Emlékére barátai, zenésztársai és családja létrehoztak egy, a nevét viselő alapítványt, melynek célja, hogy olyan zenészek támogasson, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.