Az orfűi fesztivál rendezői a hangkorlátozás és a fővárostól való távolság miatt döntöttek a költözés mellett, így július 21-én Budapesten dübörög majd egy többhelyszínes, szabadtéri, egynapos verzió, főszerepben továbbra is a különféle basszuszenékkel.

A 2016-ban indult BASS CAMP HUNGARY több értelemben is hiánypótló kezdeményezésnek számít: egyrészt mert olyan, itthon kevésbé népszerű stílusokat is felölelt, mint a grime, másrészt mert hiába van itthon több, a basszuszene különböző alfajaira specializálódott szervezőcsapat (Next Level, Bladerunnaz, Play Hard és a sort még folytathatnánk), egyikük sem szentelt egy teljes, több napos fesztivált a műfaj(ok)nak. Az elmúlt években viszont így olyan előadókat láthatott Orfűn a közönség, mint Sir Spyro, Sam Binga, El-B vagy Bad Mojo. Ez a sorozat viszont idén – még ha csak ideiglenesen is, de – megszakad.

A szervezők közleménye szerint bármennyire is szerették az orfűi helyszínt, a hangkorlátozás és a fővárostól való távolság miatt a költözés mellett döntöttek. Ezért 2018-ban ideiglenesen Budapesten tartanak egy több helyszínes, szabadtéri, egynapos rendezvényt, jövőre pedig, ha minden jól megy, akkor reményeik szerint már egy új szabadtéri és hangerőkorlátozás-mentes helyszínen folytatódik a fesztivál.