Az elmúlt két nyár kedvenc lazulós, zenés helyei között tartjuk számon a Pontoont. Minden adott a nyár esti kikapcsolódáshoz: a Duna, a Lánchíd, jó zenék, hideg sör, árnyék és jó fej emberek. A 2018-as szezont csütörtökön nyitják meg, majd az egész hosszú hétvégére készülnek, mintegy szezonkezdő minifesztivállal. Néhány nyári tervüket is megosztották velünk.

Két éve már, hogy a Lánchíd pesti hídfőjénél fiesztázhatunk. A Pontoon tipikusan olyan hely, amely hiányzott a budapesti éjszakából. Központi helyen találjuk, mégis természetközeli, hiszen dunai szellő jár asztalai között. Vendégei fele-fele arányban külföldiek és helyiek, így sokszínű a társaság, ráadásul a náluk megforduló korosztály éppen az a közösség, akik nem feltétlenül érzik már jól magukat egy klasszikusabb táncolós szórakozóhelyen, de azért semmiképp nem mondanának le a szórakozás ezen formájáról, ami a Pontoonon megy, egész nyáron.

Április 26-án, csütörtökön nyitnak hivatalosan, s ezzel kezdetét is veszi az egész hosszú hétvégére tervezett szezonnyitó. Sikerült néhány extra infót kinyernünk tőlük azzal kapcsolatban, hogy miket terveznek az idei nyárra.

Továbbra is jól kiegészítik egymást az élő zenés fellépések és a naplementézős, valamint hajnalig tartó DJ-szettek. A Pontoon valamennyi koncertje és bulija a jövőben is ingyenesek lesznek, ezen idén sem változtattak. További szimpatikus lépés, hogy még inkább figyelnek a Duna-part tisztaságára, így szelektív szemeteseket is kitesznek a szórakozóhelyre. A dizájn nem sokban változik: a függőágyak, kényelmes ülőalkalmatosságok és a pálmák is maradnak, egyedül a DJ-pult helyzetén változtattak egy kicsit, hogy még jobban betáncolható legyen a tér. Idén is várják a gyerekkel vagy éppen kutyával érkezőket, vagyis az egész család kiülhet hozzájuk akár egy hétfő esti jazzjammelésre.

A tavalyi nagy sikerű Parno Graszt szülinapi buli után idén május 11-én szintén ők zenélnek majd a színes égők alatt. A nyitófesztiválon olyan fellépőkkel találkozhatunk majd, mint Stahl Barbi, a Fran Palermo acoustic és a hely kedvenc rezidens DJ-i.

Idén is lefedik az egész hetet: hétfőtől vasárnapig készülnek a zenei programokkal. A legnagyobb újítás a tervezetten két hetente jelentkező Cigány Kedd, ami olyan remek zenekarokat hoz majd el a Lánchíd lábához, mint az EtnoRom, a Romengo vagy a Khamoro Budapest Band. Sör és fröccs mellé pedig fatüzeléses kemencében sült pizzával etetik majd a bulizókat, amit a Blitz Pizza biztosít majd.

Külföldi fellépőkben sem lesz hiány, de egyelőre nem sokat árultak el róluk. Akik biztosan jönnek, az például a

;list=RDEMGAE_9gJKLUsvMtQ5JHD5xQ">30/70 Collective Berlinből, illetve az ukrán 

Sasha Boole. 

Magyar kedvencek közül garantált, hogy hallgathatjuk majd Dj Bootsie-t, a Mongoose and the Magnet-et, az Amoeba-t, a Slow Village-t, Barabás Lőrincet, a Los Orangutanes-t vagy Antonia Vai-t.

Átugrottuk a tavaszt, jöhet a nyár.