Idén neves nemzetközi éttermek séfei is megmutatják fogásaikat a májusi gasztrofesztiválon, itt lesz a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje, és a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje is eljön a Millenárisra.

Május 17. és 20. között rendezik meg idén az OTP Bank Gourmet Fesztivált, ahol ismét kitelepülnek a legjelentősebb éttermek, így egy helyen kóstolhatunk végig olyan ételeket, italokat, amelyek meglátogatása, felkutatása sok időt venne igénybe, hiszen a négy nap alatt a fővárosi Michelin-csillagos éttermeken kívül megtaláljuk az ország jegyzett helyeit, cukrászdáit, pincészeteit is.

Idei újítás, hogy bemutatkoznak olyan éttermek is, melyekkel még nem találkozhattunk, ugyanis külföldi séfek is elhozzák kínálatukat a Millenárisra.

“Az idei év nemzetközi headlinere Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője. “A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda” – teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre.

A színpadon láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik. Isztambul egyik legjobb éttermének, a Neolokalnak az executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten.

Mint ahogy megszokhattuk, minden évben van egy tematika, és bizonyos ételek köré épül fel a rendezvény, ezúttal a gombócot, a kaviárt és a pezsgőt állítják majd fókuszba, a séfek pedig saját ételeik elkészítése mellett ezeket is feldolgozzák a saját értelmezésükben.