Négy nap szünet és pihenés vár ránk, ehhez szedtünk össze programokat, teraszos helyeket, leveseket, partikat, kiállítást, klasszikus és mai filmeket, gasztrofesztivált és tavaszhívogató virágkiállítást is.

  • Csütörtök

A budapesti vendéglátóhelyek is kapnak az alkalmon, amilyen gyorsan csak lehet, kipakolják a teraszokat, ha az idő engedi és pokrócban ihatunk forró teát, kávét, merészebbek akár sört vagy koktélt is. Összeszedtük, hogy merre érdemes már ilyen hamar nyitva tartó teraszt keresni.

Március 15. - Nemzeti ünnep a PIM-ben / Petőfi Irodalmi Múzeum

Közel egész napos programsorral készül a március 15-i nemzeti ünnepre a Petőfi Irodalmi Múzeum, melyek közt lesznek előadások és kiállítások is, ráadásul a programok ingyenesen lesznek látogathatóak.

Heaven Shall Burn, August Burns Red, Whitechapel, In Hearts Wake/ Barba Negra Music Club

2018. március 15-én egy legendás névtől búcsúzunk el, ugyanis a hosszú szünetre vonuló Heaven Shall Burn utolsó turnéjával érkezik a Barba Negra klubba. A német metalcore / death metal ötös mindig is híres volt arról, hogy igényes turnécsomagokat rak össze, most sincs ez másként, hiszen itt lesz a modern metalcore amerikai zászlóshajója, a Budapestre szinte már hazajáró August Burns Red, közel egy évtized után visszatér hozzánk az akkor még szinte ismeretlen zenekarként bemutatkozó Whitechapel, az estét pedig a hamarosan klubkoncerten fellépő In Hearts Wake nyitja majd!

Mad Scientist is 2 - Secret beer premiere / Labor

Második születésnapját egy titkos sör premierével ünnepli a Mad Scientist kisüzemi sörfőzde a Labor mellett, ahová bárkit várnak, aki érdeklődik söreik iránt.

Nur Jaber/ LARM

A libanoni születésű, de berlini székhelyű Nur Jaber hozza el a morajt a CRIME következő vendégeként. Atmoszférikus, de húzós saját produkcióit sokszor a Közel-Kelet borzalmas történései ihletik, ami kiemelendő a mai apolitizált technószcénában. Eközben élőben a berlini STAUB bulik rezidenseként, valamint a Tresor és a Berghain fellépőjeként is bizonyított már. Jelenleg debütáló nagylemezén dolgozik, nemzeti ünnepünkre pedig háromórás szettel készül.

Technokunst & PVC pres. Reduction / A38 hajó

A nemzetközi e-zenei szeretet jegyében fogant szlovák-magyar koprodukció egy újabb 130 Bpm feletti estét prezentál a budapesti közönségnek. A japánszlovák és magyar rezidensek mellett az olasz technófenomén és muzikális tálentum, Raffaele Attanasio vendégeskedik a hajó fedélzetén ezen a különleges csütörtöki napon. Nyers, erőteljes, lendületes és hangos este várható.

  • Péntek

Tavaszi brunch / Mazel Tov

A március 15-i hosszú hétvégén csütörtöktől vasárnapig várnak minket egy finom tavaszi brunch-ra a Mazel Tovba autentikus reggeli étlappal és sokféle smoothie-val. A brunch kínálat minden nap 10:00 és 13:00 közt lesz elérhető, asztalt foglalni a reservation@mazeltov.hu címen lehet!

Tavaszi Orchidea Kiállítás / Vajdahunyad Vára

Magyar Orchidea TársaságTavaszi Orchidea Kiállításán a több száz virágzó, illatos orchidea között kiemelt szerepet kapnak a Dendrobium nemzetség különböző fajai és hibridjei, a Mezőgazdasági Múzeum földszintjén pedig teljes lesz a kínálat a hazai és külföldi kertészetek orchideáiból, egyéb növényeiből. Nyitvatartás: 10-től 18 óráig, vasárnap 10-től 17 óráig

Budapest Boulevard Cinema presents: Lady Bird/ Art + Cinema

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik!

Télbúcsúztató Forró csoki Fesztivál / Imperial Cream & Sweet

Ugyan végre már kezd magára találni a tavasz, az Imperial Cream & Sweet jóvoltából még egy utolsó búcsút vehetünk a téli emlékektől a március 15-i hosszú hétvégén, amikor négy napon át forrócsokizhatunk 10% kedvezménnyel, mielőtt áttérnénk a fagyiszezonra.

Romengo, Karaván Familia / ELLÁTÓház

A magyarországi cigányzene két prominens képviselője lép fel március 16-án az Ellátóházban. Az oláh-cigány zenét latin hatásokkal ötvöző Romengo mellett a Karaván Familia is megtáncoltat majd mindenkit, náluk még balkáni, sőt blues elemeket is találunk a dalokban.

  • Szombat

Golden Boundaries - kiállítás / Capa Központ Holnap zár a Capa Központ tárlata, a kamaszkorra fókuszáló Golden Boundaries fotókiállítás, neves külföldi és hazai fotósok műveivel. A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő rendezvény arra is keresi a választ, hogy vajon hogyan van kódolva a fiatalság szorongása, a „semmittevés esztétikája” és foglalkozik az útkereséssel, a különböző csoportokhoz való tartozással, identitáskereséssel.

Apey & The Pea, Stubborn, The Southern Oracle, Satelles / Barba Negra Music Club

A nagy sikerű, közös Rats Tour lezárásaként az Apey & the Pea, a Stubborn, a The Southern Oracle és a Satelles legénysége utoljára összeáll egy nagyszabású estére a Barba Negra Music Clubban, hogy egymás után szántsák fel a színpadot és méltóképpen temessék a turnét.

Ha még nem unjuk a télben melengető leveseket, az igazi tavasz előtt megkóstolhatjuk a legjobb pho leveseket a városban. A Vietnamból elvándorlók jóvoltából az egész világ megismerhette a levest, mely városonként, régióként másképp értelmezendő – ugyanígy éttermenként változik a stílus, az édes/sós balansz és a hozzá kínált zöldségek, szószok felhozatala is. Mi ezeket ajánljuk.

Firkin lemezbemutató / A38 hajó

Nem is tarthatná jobb időpontban lemezbemutató koncertjét az ír kocsmadalaival nyomuló Firkin, mint március 17-én, azaz Szent Patrik napján. Az A38 Hajó aznap estére zöldbe öltözik, ráadásul a belépő mellé mindenkinek jár majd egy példány a hamarosan megjelenő új albumból. A Firkin vendége a Rumproof lesz.

  • Vasárnap

Sunday Brunch / Cube Coffee Bar

Ezen a vasárnapon egy igazán tradicionális spanyol tortillát szervíroznak majd a Cube Coffee Barban (azaz a spanyol krumplis omlettet), amit füstölt paprikás szósszal és friss zöldsalátával tálalnak.

Márciusi lemezpiac / Dürer Kert

Ezen a napon ismét lemezpiac a Dürer Kertben a megszokott felhozatallal, kazettákkal, bakelitekkel, DVD-kkel, CD-kkel és sok más egyébbel, összesen több mint hetven eladótól.

Stalker/ Bem Mozi

Sztrugackij-fivérek ihlette fantasztikus film egy sivár iparváros lepusztult perifériáján elterülő és az élet szabályaival dacoló, rejtélyes Zónáról szól, ahova az utat egyedül ismerő Stalker vezet el egy írót és egy professzort. Vizuálisan igen szuggesztív kamaradráma formájában veti fel az élet olyan nagy kérdéseit, mint az atomkorszak fenyegetése, a hit és a boldogság problémája, a kiútkeresés.

A filmet eredeti (orosz) nyelven vetítik, angol felirattal!

Listener, Levi The Poet/ Dürer Kert

Márciusban újra Budapestre jön a spoken word és az indie rock házasságával népszerűvé vált amerikai zenekar, a Listener. Az arkansasi együttes február elején adja majd ki nyolcadik nagylemezét Being Empty : Being Filled címmel, melynek dalait már idehaza is hallhatjuk majd a Dürer Kertben. Az este vendége a szintén a spoken wordöt megzenésítő Levi The Poet lesz.