A szervezők bejelentették a döntősöket, több magyar fotósnak is szoríthatunk a Sony World Photography Awards versenyén.

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Sony World Photography Awards díjazottjainak teljes listáját, a 11. alkalommal megrendezett versenyre közel 320 ezer kép került be a világ minden tájáról, közel 200 országból neveztek fotósok, ezekből válogatott a zsűri, és most is négy kategóriát (Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz) hirdettek meg.

Professzionális Sport kategóriában Gárdi Balázs és Hartyányi Norbert képeit is beválogatták a legjobb tízbe, egykori fotósunk, Hartyányi Norbert a FINA vizes vb idején készítette el képeit az óriás-toronyugrókról, a sorozat a Dancing In The Air címet kapta.

Norbert elmondta nekünk, hogy a kép elkészítésekor nem arra fókuszált, hogy az ugrás éppen hol és miért történik, mennyire veszélyes és mennyire van magasban a sportoló, hanem arra, hogy egy lebegésszerű állapotot mutasson be, amelyet látva úgy érezhetjük, hogy bárki képes az ugrást végrehajtani. De valójában ez egy kőkemény felkészülést igénylő gyakorlat, hiszen ahhoz, hogy valaki 27 méterről leugorva talpra érkezzen egy medencébe, nagy koncentráció, összeszedettség és speciális izomzat szükséges.

Gárdi Balázs pedig az Afganisztánban megörökített Buzkashi című sorozatával indult. A Nyílt versenybe beválogatták Radisics Milán a műjégpályán készült képeit, Kégl Imrének pedig egy portréja került be a legjobb 50 fotó közé. A győztest április 19-én hirdetik majd ki, és az összes fotót április 20. és május 6. között állítják majd ki Londonban, Somerset House-ban.