Bucsi Réka Solar Walk című rövidfilmje Berlinben megkapta az Audi Short Film Award nevű elismerést.

Bucsi Rékáról már többször írtunk, és figyelemmel kísérjük, hogy animációs kisfilmjei milyen ívet ölelnek fel, az elismerés pedig sosem marad el. Időtlenséget sugalló és a humort, az univerzumot és az állatokat sosem nélkülöző kisfilmjei másról szólnak, mégis felismerhető a készítője.

A sikerszéria kezdődött a

Symphony no. 42-val, amely 2014-ben eljutott az Oscar-lista első tíz helyezettjéig, majd a Berlinale után több mint 50 nemzetközi fesztiválra hívták meg. Az abszurd, inkább a képeit váltakoztató, mint a cselekményre fókuszáló kisfilmet egy róka helyezi keretbe, aki egy képletben meglátja Istent, ezért főbe lövi magát.

LOVE című új animációs filmjét 2016 februárjában mutatják be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a rövidfilmes versenyprogramban. A kisfilm francia kooprodukcióban készült, témája a szerelem, és egy távoli bolygón játszódik, mely egy külső impulzus következtében elkezd átalakulni, és így hatással lesz az ottani élőlényekre.

De Réka vezényletével egy éve elkészült egy Budapest 2016-os évét összefoglaló animáció is, melyet itt mutattunk meg.

https://vimeo.com/197011514

Mostani munkájáért, a Solar Walk-ért pedig szombaton, a 68. berlini filmfesztiválon Audi Short Film Awardot vehette át. Az eredetileg 50 perces dán-magyar kooprodukciót az Aarhus Jazz Orchestra turnéján és a viborgi animációs fesztiválon vetítették le, élő zenei kísérettel.

https://vimeo.com/232666136

Réka tervei között szerepel egy nagyjátékfilm elkészítése is, mi nagyon várjuk.