A rendezvény helyszíne idén a Tesla lesz, és nem kell külön helyekre elmenni az apró édességekért, mint tavaly. A belépőhöz pedig ezúttal egy francia desszert is jár majd.

Lassan a tavasz közeledte és érkezte egyenlő lesz a Macaron Nappal, hiszen idén márciusban is megrendezik a színes, apró édesség körül zajló eseményt. 2018-ban március 20-án költöznek majd be a macaronok a Teslába, és ez már a hetedik alkalom lesz, hogy a francia desszert előtt tisztelegnek a szervezők.

Újra lesz macaronverseny, az év macaronját pedig egy szakmai zsűri szavazza majd meg, a szabadon válaszott, illetve a „fűszeres” macaron kategóriában (utóbbihoz valamilyen izgalmas fűszert kell majd felhasználni). 2018-ban a DOT for You hazai dizájnmárka készíti a Macaron Nap arculatát, így egy macaronos notesz is készül majd. A szervezők pedig ezúttal próbálnak több teret adni a kisebb és a vidéki, valamint a kevésbé ismert cukrászdáknak, desszertezőknek. A rendezvény helyszíne a Tesla lesz, és az eddigiekhez hasonlóan belépődíjas lesz, de idén a jegyár egészen biztosan tartalmaz majd egyet a színes korongok közül.

„2012 óta öt nagy Macaron Nap rendezvényt tartottunk, mindegyik nagy siker volt, tavaly pedig megnéztük milyen, ha a külföldi modellt vesszük át. Az elmúlt egy évben azonban úgy tűnt, hogy a közönség igényli az együtt ünneplést és szeretik, hogy egy helyen megtalálják a legjobb macaronokat. Sok kis műhely, talán kisebb marketing gépezettel ugyan, de hasonló vagy még sokkal jobb minőséget is tud produkálni, mint a »sztárok«. Ezeket szeretnénk megmutatni, lehetőséget adni a kis műhelyeknek és a vidéki cukrászdáknak, akik szerintem szintén bőven képesek felülmúlni a nagyvárosi színvonalat.” – mondta el Boros Regina főszervező, az itthoni rendezvény ötletgazdája.