Biztosan ismerős mindenkinek az a régi-új, Ázsiában zajló kalandtúra, ahol néhány fős csapatoknak kell egyik célállomásról a másikra eljutniuk, miközben furcsa feladatokat teljesítenek. Ehhez hasonló a Red Bull Can You Make It? versenye is, azzal a különbséggel, hogy egyetemistáknak szól, Európában zajlik és csak Red Bullt lehet használni fizetőeszközként. A háromfős csapatoknak 7 nap alatt a kijelölt állomásokról - például Budapestről - Amszterdamba kell eljutniuk. Már lehet jelentkezni.

Egy elég izgalmas kihívásba csatlakozott be idén Budapest: a Red Bull Can You Make It? kalandtúra egyik kiindulópontja lesz. Ez tulajdonképpen egy egyetemistáknak hirdetett, nemzetközi verseny, amely során a háromfős csapatoknak csupán annyi a feladatuk, hogy keresztülmenjenek Európán. A csavar ott kezdődik, hogy közben pénz helyett kizárólag Red Bullt használhatnak fizetőeszközként.

Ha ezek után valakiben máris dúl a kalandvágy és vakmerőség, akkor már töltheti is a jelentkezőlapot - amúgy pedig mondjuk a részleteket.
Mi is ez?
A csapatoknak több mint 1000 kilométert kell megtenniük egy hét alatt, a rajttól az amszterdami célig úgy, hogy pénz helyett kizárólag Red Bullt használnak fizetőeszközként. Az út során több ellenőrzőpontra kell megérkezniük, ahol kihívásokat teljesítenek, és ezen kívül napi élménybeszámolókkal jelentkeznek be a közösségi oldalon. A zsűri értékel: egyrészt a feladatokat, másrészt a közösségi szurkolótábor aktivitását. Nem az a lényeg tehát, hogy elsőként érjetek a célba – az út során átélt kalandok számítanak.

Hol lesz?
60 országból 200 csapatot várnak az öt európai rajtállomás – Budapest, Madrid, Manchester, Róma és Stockholm – egyikére, ahonnan belevágnak majd a kalandba. Több mint 1000 kilométert kell majd megtenniük különböző városok érintésével, míg végül elérik az amszterdami célt.

Mikor lesz?
A Red Bull Can You Make It? 2018. április 10-17-ig tart, jelentkezni pedig mostantól 2018. február 14-ig lehet.

Hogyan lehet jelentkezni?
1. lépés:
Szervezzetek barátaiddal egy háromfős csapatot. A csapat mindhárom tagjának aktív hallgatói státusszal kell rendelkeznie valamelyik felsőoktatási intézménynél.
2. lépés:
Ezután készítsetek egy egyperces videót arról, hogy miért épp a ti csapatotok legyen a kiválasztott, majd küldjétek be IDE, legkésőbb 2018. február 14-ig.
3. lépés:
Kezdődhet a szurkolótábor toborzása: jöhetnek a barátok, családtagok, a kereskedelmi jog professzor, a sarki kisbolt tulaja, a kolistársak, mert országonként a legtöbb szavazatot kapott csapatok kerülnek a döntőbe. A szavazási időszak lezárulta után a zsűri a legjobbak közül kiválasztja a döntősöket, akiket ezután elrepítenek az öt európai rajtállomás egyikére.

A részletekért látogass el a www.redbullcanyoumakeit.com oldalra.