A BKK legfrissebb közleménye szerint a december 1-jétől életbe lépő új menetrend alapján a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon, ezen a két napon egészen 00:30-ig.

A közlekedési központ a fővárosban megváltozott éjszakai utazási szokásokkal indokolja döntését, ehhez illeszkedik majd az új menetrend, így már 2017 decemberétől közlekednek a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig a metrószerelvények a pénteki és szombati éjszakákon az M2-es és az M4-es vonalon.

Az éjszakai járatok és ezzel együtt az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos menetrendje nem változik majd. A metró üzemidejének bővítésével az eddigi éjszakai közösségi közlekedés alternatívája nem csökken, a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

"Budapest egyre mozgalmasabb éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedik, ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat. A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban. Ezeknek a forgalmas estéknek a közlekedési lehetőségeit fejleszti a Budapesti Közlekedési Központ 2017. december 1-től "– közölte a BKK.

A dolog érdekessége, hogy pár nappal ezelőtt Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója tette közzé gyűjtését Európa nagyvárosainak utolsó metróindulásáról, ahol tisztán látszik, hogy Budapest a lista vége felé szerepel 23:30-as indulásával.