A tárlat pár napja bezárt, és ha valakinek tetszett, vagy lemaradt róla, hazaviheti az erről szóló kiadványt, melynek borítója egyben egy poszterként is funkcionál.

Korábban mi is beszámoltunk arról a különleges művészeti korszakról és kiállításról, amely a hazai művészeti közeg „vakfoltján” működő Pécsi Műhely kevésbé ismert, de annál izgalmasabb történetét mutatja be.

A Ludwig Múzeum legújabb kiadványa a vándorkiállítás első helyszínének bemutatójához kapcsolódik. A művészcsoport munkásságát szakmai tanulmányok egészítik ki a kiadványban, és a képek által megidéződik a korszak és Pécs városának művészeti élete. A katalógus kétnyelvű, és formailag, szerkezetileg két részre tagozódik. Az első blokkban külföldi és hazai művészettörténészek, művésztársak szövegei kaptak helyet, a másodikban a múzeum kiállításának tematikáját követve gazdag képanyagot találunk.A különleges kötészeti technika igényessé teszi a művészeti albumot, ami egyben egy tanulmánykötet is, a külső borító (envelope) pedig poszterként is alkalmazható. A katalógus tehát több funkciót is betölt, ezért egyaránt forgatható a szakma és a műkedvelők által.
Pécsi Műhely 1968-1980 – Párhuzamos avantgárd Kiállító művészek: FICZEK Ferenc (1947-1987), HALÁSZ Károly (1946-2016), KISMÁNYOKY Károly (1943), PINCZEHELYI Sándor (1946), SZIJÁRTÓ Kálmán (1946)


Kiadó: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
A katalógus kedvezményes ára: 4.800 Ft.