Hétvégenként a Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében is piknikezhetünk, pazar panoráma és virágok között, ráadásul büfékocsi, pléd és kosár is rendelkezésünkre áll.

A jó idővel együtt elindult a piknikszezon is, és bármelyik parkba vagy füves placcra ledobhatunk egy pokrócot, de lesznek a városban hétvégenként – pénteken, szombaton és vasárnap is – szervezettebb piknikek is, a lezárt Szabadság hídon kívül többek között a Várkert Bazárban is. A nyári hétvégékre a Várkert Bazár üzemeltetői megnyitották a neoreneszánsz kertet a látogatók előtt, így pazar dunai panoráma kíséretében teríthetjük le a kockás plédet a fűbe, ehetünk és beszélgethetünk. Az ennivalót pedig hozhatjuk otthonról is, de az ételről és az italról street food büfékocsik is gondoskodnak majd.

A piknikhez a helyszínen a szervezők biztosítanak plédet és piknikkosarat is, amiket 1000 forintért bérelhetünk az információs irodában (a főkapunál, Ybl Miklós tér 4.), 5.000 Ft kaució ellenében. És mivel a nyár végéig tartó Zenélő Budapest programsorozat egyik helyszíne a Várkert Bazár, így a falatozgatás mellett még ingyenes minikoncerteket is elcsíphetünk. A holnapi nap pedig attól is különleges, hogy a Múzeumok éjszakája mellett a CSTP Feszt keretében hazai zenekarok is fellépnek az Öntőház udvarba.