Végre nem fagyos májusi reggelekre ébredhetünk a következő napokban, így a szabadtéri programozásnak sem lesz remélhetőleg akadálya. Az biztos, hogy a választék komoly: fesztiválok, szabadtéri koncertek és moziéjszakák jönnek.

Csütörtök
Szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek előadásában.

A Kobuciban mindig óriási a Budapest Bár-buli, mely most csütörtökön is annak ígérkezik.

Idén tavasszal ismét megrendezik hazánk egyetlen olyan fesztiválját, amelyet az izgalmas növényi ételkülönlegességeknek dedikálnak: május 11. és 14. között lesz a 3. Vegan Food Fest.

A rendezvény egyik különlegessége, hogy mindegyik kiállító egy olyan előétellel, főétellel vagy desszerttel készül, amelyet csak a négy napos feszt keretein belül lesz lehetőség kóstolni.

Indusztriális hangulatot idéző belső tér, hatalmas prémiumburgerek, ázsiai ízharmóniával megtámogatott, smokerben sütött marhahúsok, figyelmes személyzet – a Liszt Ferenc téren újonnan nyitott Beef Heaven by Tuningban ezekkel a jegyekkel próbálják élményalapra helyezni az étkezést. Az első benyomásaink alapján elmondhatjuk, hogy jó úton járnak.

Több tucat élvonalbeli zenész közreműködésével készül a legelső RandomTrip lemez. Most először rögzítenek is olyan a dalokat, amelyeket a koncertekből kiragadott legjobb pillanatok inspiráltak. A lemezbemutató csütörtökön lesz a Budapest Parkban.

Péntek
A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált immár 12. alkalommal rendezik meg május 12-13-án az Auróra közösségi központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program lesz majd.

A Batthyány utca felől kanyargós, útjelző táblákkal jelzett ösvényen, a Széna tér felől pedig a HattyúHáz emeletein átvágva jutunk el a bájos kerthelyiségbe, ami esténként lampionokkal és égősorokkal megvilágítva ringat romantikus hangulatba. A Várnegyed aljában a különös, árnyas fákkal teli kis sziget átjáró egy „másik világba”.
A Bereg Bar & Cafe-ban jártunk.

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

Az Életrevalók Filmklub A martfűi rémet vetíti.

Május 12-én ismét kimarad a záróra öt budapesti filmszínházban. Az Artmozik Éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban. És szokás szerint csak egy karszalag kell hozzá.A tavaly szeptemberi élő aukció után idén ismét több mint 100 plakát kerül kalapács alá a Brody Studios-ban a Plakátbolt by Budapest Poster Gallery 13.

Plakátaukcióján.
Ezúttal is számos dekoratív film, utazás, kereskedelem, színház és propagandaplakát közül válogathattok.

Nem akárkikkel ünnepli első szülinapját a Pontoon, mint a Parno Graszt zenekarral, akik legalább olyan őszinték, szívből szólóak, lüktetőek és szerethetők, mint a Pontoon maga. Cigányzene, pálinka, gitár, tambura, kanalak, harmonika, tánc, ugrálás, 2 óra őrület.SzombatA nappali bulik úttörője, a CityMatiné ismét dörömbölésnek indul. Az open air rendezvénysorozat ezúttal új helyszínről, a KincsemParkból jelentkezik szombaton.

A gondokat a belvárosban hagyva felballagtunk a Rózsadombra, hogy az egykori CafeAlibiből ismert Vági László új egységében, a Bruberibenkortyolgassunk saját pörkölésű kávéiból. A reggeliző-ebédelős, péksütiket és kenyereket is áruló budai helyen habzsoltuk a sós és édes bundás kenyér variációkat. Céklaleveztünk, és rántottáztunk biotojásból.Parov Stelar a tavalyelőtti buli után most szombaton a vadonatúj "Burning Spider" show bemutatásával tér vissza a BudapestParkba egy electro-swing bulira.

A BeMassive 13. születésnapja alkalmából a tavasz egyik legkomolyabbnak ígérkező bulijával készül, amire a technó színtér egyik jelenlegi kedvencét, az Undercattet hozza el.Világpremier a #MidnightMusic-on! Május 13-ánFischer Iván vezényletével nemcsak hallgatni-, hanem látnivalóval is készülnek. Bartók zenéje mellett kivételesen most tánc is lesz: Gergye Krisztián
A csodálatos mandarin koreográfiáját a világon az elsők között nézhetitek meg. Az éji zenéről most is a BudapestiFesztiválzenekar művészei gondoskodnak.VasárnapA Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét.

Várják a képregény olvasókat és gyűjtőket, az óvatos érdeklődőket és a fanatikusokat május 14-én, vasárnap 10 órától.

Hosszú ideje figyeljük a fővárosi gulyásfelhozatalt, és időnként nagyszerű verziókba botlottunk. Úgy döntöttünk, hogy segítünk kicsit, hogy hova irányítsuk az éhes turistákat, hova vigyük a külföldi rokont vagy adott esetben hova menjünk saját magunk, ha egy valódi, gazdag levesre vágyunk.Immár hagyományt teremtve rendezik meg a harmadik SugárzooPikniket

május 14-én. Természetesen most is szuper programokkal, standokkal készülnek az újabb eseménydús napra a felelős állattartás jegyében.

Laza harapnivalók, nyersvegán sütik, húsmentes szendvicsek, prémium olasz specialty kávé és prosecco – többek között ezeket nyújtja a PiknikKávézó, ami két hónapja nyitott meg a Pozsonyiúton, a Szent István park tőszomszédságában. A kicsinyke üzletben bájos kuszaság és sok személyesség rejlik, története is egy emlékezetes piknikkel indult.Májusban dupláz Magyarország kedvenc dizájnvására, így a tavaszi napsütésben két alkalommal is, május 14-én és 28-án találkozhatsz a hazai tervezők legválogatottabb termékeivel az Erzsébettéren.
Ezúttal a kiegészítőkön lesz a hangsúly, de nem lesz hiány a kisszériás tavaszi-nyári kollekciók legújabb darabjaiból sem a WAMP-on.