Április 28-29-én szórakoztató program elé nézünk: idén kétnapos filmfesztivált szerveznek a MOME Animáció tanszék diákjainak munkáiból. Az MA diplomamunkákon kívül a Kortárs Gyermekversek és Dalok inkubációs programon belül megvalósult kortárs magyar költeményekre reagáló animációkat is megtekinthetjük a Toldiban. A Kiskakas most izgalmas plusszal is készül: nemcsak hazai tehetségek mutatkoznak be, hanem a Gobelins l’école de l’image, a La Poudriere és az EMCA Angouleme francia iskolák kiválóságainak animációs munkáit is megtekinthetjük.

Szeretjük figyelemmel kísérni, a MOME kreatív alkotóinak munkái, legyen az dizájn, építészet vagy média tematika. A Kiskakas Animációs Filmnapok az Animáció tanszék ünnepe. A kétnapos program több blokkra épül: a MOME Anim Premier a legfrissebb MA diplomamunkákat mutatja be, a Friss az utóbbi évek munkáiból válogat, és a Trash újítóbb vonalat visz, szélesebb közönségnek eddig be nem mutatott filmekkel. Grafix néven pedig idén először képregények, grafikák is színesítik a felhozatalt. Sőt, egy vásárt is összedobnak, ahol lehetőségünk nyílik találkozni az alkotókkal is.

KISKAKAS Animation Celebration 2017 ID spot from MOME Anim on Vimeo.Olyan munkákat is megnézhetünk majd a mozivásznon, mint például a Vulkánsziget, ami megjárta a Berlinalét is, vagy a Kötelék, ami az Annecy Fesztiválra megy.

Judit WUNDER: Kötelék / Bond (2017) - TRAILER from MOME Anim on Vimeo.A 2017-es Kiskakas azért is fontos, mert a magyar tehetségek mellett három francia animációs filmekkel foglalkozó intézmény fiataljai is bemutatkoznak. Így lesz hasonlítási alapunk, betekinthetünk egy másik nézőpontba, első kézből tapasztalhatjuk a francia animációs trendeket.


A Zádor Tamás (Kiégő Izzók) vezetésével indult EURANIM fényfestő workshop installációra vetített, 10 perces fényjátékát is bemutatják. A hétvégét természetesen buli zárja majd.