Az irodalmi happening célja, hogy formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat a résztvevőkhöz.

Március 30-án újra itt az Irodalom Éjszakája, 22 izgalmas belvárosi helyszínen 22 színész, többek között Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Szirtes Ági, Rezes Judit, Ötvös András olvas fel. Az esemény tavaly nagy sikerrel zajlott, ezért nem meglepő, hogy idén is bebarangolhatjuk a belváros különböző helyszíneit, hogy katonás színészekre bukkanjunk, ahogy – Murakamitól Pirandellón és Houellebecq-en át Roald Dahlig – kortárs világirodalmi szerzők műveiből olvasnak fel.

Ezek a szemelvények az V. és IX. kerületi helyszíneken, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, az Új Városházán, a Szabadság híd pesti hídfőjén, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban kelnek életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.

Az egyik helyszín lesz a Katona József Színház Kamrájának színpada is, a 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen 8 alkalommal. Az este menete tehát kicsit a közkedvelt Textúráéhoz hasonlítható, csak irodalmi változatban. A belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Ezen az estén mi magunk állíthatjuk össze az útvonalat és a programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretnénk meghallgatni.
Időpont: március 30., csütörtök, 19:00-23:00
Helyszín: Budapest, V. és IX. kerület, különböző helyszínek
Részletes program, információ
Facebook-oldal