Az idei Macaron Napon az eddigi hagyománnyal ellentétben a desszertszalonokat, cukrászdákat látogathatjuk meg az apró édességért.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, idén is lesz Macaron Nap, és a nyugati minta alapján már nem a cukrászdák, desszertszalonok települnek ki egy közös térbe, hanem már közvetlenül hozzájuk mehetünk a francia desszertért, ráadásul egy kis jótékonyságot is csempésztek az eseménybe. A szervezők ezúttal megkísérlik a Macaron Nap eredeti, francia és New York-i koncepcióját meghonosítani: hétfő délelőtt 11 órától a Macaron Naphoz előzetesen regisztrált cukrászdák várnak mindenkit egy kóstolóval.

Két helyszínen, a Desszert Nekedben és a Zazziban ingyen macaront is adnak a készlet erejéig, a Gerbeaud-ban pedig fél áron vehetjük meg a desszertet. Ráadásul Valamennyi cukrászda részt vesz a jótékonysági akcióban: az ezen a napon vásárolt macaronokból származó bevétel egy részét felajánlja az Autistic Art Alapítvány javára . Mutatjuk, ki hogy és mivel készül a március 20-ára.

  • A Chez Dodóba betérők legalább 25-féle macaron közül választhatnak majd. A könnyedebb vagy gyümölcsös ízek kedvelőit várja majd például a maracujás-ribizlis Soleil, a pisztáciás Philippe vagy a licsis-rózsás-málnás Élise.

  • A Gerbeaud Kávéház 12 ízben kínál macaronokat: csokoládés, narancsos, málnás, pisztáciás, mákos-áfonyás, szilvás, citromos, bergamot-mogyoró, vaníliás, kávés, sós-karamellásmálnás és bazsalikomos-citrom ízekben kapható.

    A gyümölcsös macaronokba saját főzésű házi lekvár kerül. Az idei Macaron Nap alkalmából a darab macaronokat elvitelre 50% kedvezménnyel kínálja a kávéház, és készül egy elviteles francia desszertcsomaggal is, ami egy citromos-maracuja tarte-ot, egy Mille Feuile-t és 2 darab macaront tartalmaz 1990 Ft-os áron.
  • A Zazziban 150 db-ig ingyen kóstolót tartanak, új ízként pedig megkóstolhatjuk a wasabis-málnás macaront, de lesz a pultban még számos íz, például ibolyás-áfonya, pipacsos-eper, rózsás-málna, fekete ribizli, mustáros fekete ribizli.

  • Ezen a napon Budapesten kóstolhatjuk meg a pannonhalmi PAUSA Cukrászda macaronjait, amelyeket a Főapátság gyógynövénykertjéből származó gyógynövényekkel ízesítenek.Csak ezen a napon az Apátsági Termékek budapesti boltjában (V. kerület, Károlyi u. 19.) várnak macaronokkal és kekszekkel.
  • A Desszert.Neked macaronjaiból ingyen kóstolót tartanak a készlet erejéig, ezen a napon az új íz a diós grillázs, mézes-mandula, kávé-karamell lesz.
  • Az á table!-kben levendulás, kávés, zsályás málna, rozmaring étcsokoladé, karamell maracuja desszertekkel készülnek.
  • Az ÉdességLabor csak a Macaron-nap miatt nyit ki hétfőn, itt málnás mákosguba, zöldborsó menta barack, túrós csusza, Furmint, Sportszelet, Kacsamáj áfonya, és szilvásgombóc ihlette macaronokat kóstolhatunk.

  • A L'École de Grande Pâtisserie macaron workshoppal készül az Alkotás utca 63-67. szám alatt 14:00-tól.
  • A Panificio il Basilico most édesség-fronton is megmutatja, mit tud: a főszerep pedig a pisztáciáé lesz. A rengeteg ásványi anyagot (kálcium, vas, réz, magnézium) tartalmazó zöld mag igazi itáliai riccottával társul és cannoli, torta, pohárkrém formájában Piszkor Norbi cukrászkezei közül kerül ki, valamint Szabi, a pék által sütött, díjnyertes croissant-ba betöltve élvezhetjük.

  • A Portobellochef macaron workshopja 17:00-kor kezdődik.