A SWISS fedélzeti magazin 2017 februári számában Budapest előtt tiszteleg egy terjedelmes anyaggal.

A SWISS a svájci illetőségű légitársaság hivatalos fedélzeti magazinja, mely most izgalmas és informatív írást közölt Budapestről, sőt címlapján is a fővárost láthatjuk.

A kötelezők mellett, mint a fürdőkultúra, az építészet, az utánozhatatlan kelet-európai báj, olyan fontos tényezőket is megemlítenek, mint például a kisebb izgalmas butikok, vagy az egyre szaporodó Michelin-csillagos fine dining éttermek. A koncepció remek, a terjengős szövegezés helyett inkább a képek és az érdekességek felé billen a mérleg, az összeállítás aktuális és egyáltalán nem a múltról szól, hanem Budapest fejlődő jelenéről.

Említés szintjén megjelenik például a Színes Város csoport a tűzfal-rehab programmal, a Nagycsarnok kizárólagossága mellett az egyre izgalmasabb Belvárosi Piacot is méltatja, de természetesen az Operaház és a Gellért Fürdő is helyet kap. Elég innovatív, hogy értékteremtő lokálpatriótákról is írnak, így került a magazinba például Győrffy Árpád séf, vagy Candyman, DJ. Szót ejt a Kolbice-ról, mint magyar street foodról és a Karaván sem hiányozhat, ha már a sokszínű street food a téma. Nem marad ki a Szimpla Kert sem.

Az egyik legötletesebb oldalpár a helyi arcok kedvenceiről szól, így azok a helyek és látványosságok is megjelenhetnek, amelyeket valóban, mi, budapestiek ajánlanánk. Ez így eléggé komplex kép. Pláne, hogy különböző szubkultúrákból érkező budapestieket kérdeztek. Így megemlítik például a Bambit, a Konyhakört, a Beszállót, az Élesztőt, a Mészár Steak-et, a Massolitot, a ZING Burgert vagy a Café Zsivágót is.

Végezetül találunk egy térképpel illusztrált, látványosság- hotel-étterem.-szórakozóhely kalauzt is. Rég láttunk ennyire összeszedett és a jelent jól tükröző kiadványt. A SWISS magazin említett száma teljes egészében megtekinthető az Issuu-n.