Egy igen hosszú, 2 hónapig tartó új fotófesztivállal bővül Budapest kulturális szegmense, február végén jön a Budapest FotóFesztivál 2017.

A fesztivál célja egész Budapestet és a kulturális intézményeket bevonni a város fényképezéshez köthető pezsgésébe, tavasszal tehát több héten át merülhetünk el a budapesti fotós világ sűrűjébe, lesz sok kiállítás, workshop, múzeumpedagógiai foglalkozás és fotómaraton is.

A szervezők célja, hogy a magyar fotós múltat megőrizve nyissunk a jövő és a fiatal fotósok felé is, a fesztivál ideje alatt, vagyis február 28. és április 30. között pedig a főváros pezsgő fotográfiai központtá, tájékozódási ponttá válhasson hazai és nemzetközi viszonylatban is, a fotográfiai szcénát és a közönséget rendszeresen összehozva. A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest FotóFesztivál egy két hónapon át tartó kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait.

A fesztivál fókuszba helyezné a magyar és nemzetközi fotográfia klasszikus értékeit, a fotográfiai hagyományokat és a kortárs fotóművészet kiemelkedő alkotóinak munkáit is, és lehetőséget, nyilvánosságot nyújtana a fiatal alkotóknak is. A fesztivál gerincét két reprezentatív kiállítás adja, mely ismert magyar és külföldi fotósok munkáiból mutat be válogatást, de bekapcsolódnának a budapesti kulturális intézetek, fotográfiával foglalkozó galériák és múzeumok. A fesztivál központja a belvárosi Budapest Projekt Galéria lesz, ez a helyszín a fesztiválvendég kiállításának ad otthont, a rendezvény sztárkiállítása pedig a Magnum ügynökség híres fotográfusának, Alex Webbnek a „The Suffering of Light" (A fény szenvedése) című tárlata a Műcsarnokban. A tervezett kiállításokat itt nézhetjük meg.

Budapest FotóFesztivál

WEB

Facebook
Hol: városszerte
Mikor: február 28. - április 30.