A 25 legromantikusabb város a világon című listájára a WeLoveDates.com társkeresőoldal Budapestet is felvette. A 7. helyen álló fővárosunknak kiemeli színvonalas zenei életét, épitészetét és sok kedves kávézóját.

Több száz helyszín közül szűkült le az a lista, amely a leglélegzetelállítóbb kilátással rendelkező, és a legszuperebb randihelyszíneket osztályozta népszerűségük szerint. A WeLoveDates.com oldal összeállítása szerint Párizs, Sydney és Velence a legromantikusabb város a világon, az online társkeresőoldal olyan szempontok alapján szűkítette le a több száz helyszínből álló lajstromot, mint a kilátás, a randik száma, a romantikus történetek, az ott történt házasságkötések száma, illetve hogy mennyire nagy sláger egy nyaraláshoz.

Budapestet a 25-ből a 7. helyre teszi az oldal, és a lenyűgöző 19. századi építészetet, a nemzetközileg is elismert színvonalú zenei életet és a több száz kedves kávézót emeli ki. Megemlítik, hogy Budapestet sokszor a Kelet Párizsaként emlegetik, de szerintük a város önmagában, hasonlítás nélkül is megállja a helyét. Randiötletként pedig egy romantikus sétát javasolnak a Duna-parton, kezdve a Duna-korzóval, a Parlament megtekintése után a Lánchídon átsétálva. A listára olyan városok kerültek film, mint az angliai Bath, Marokkó, Lisszabon, Firenze, Prága vagy Brüsszel.

A 25 legromantikusabb várost itt olvashatjuk, még nem késő, hogy szállást foglaljunk valamelyikben, főleg így Valentin-nap közeledtével.